Sözlerime bizleri yoktan var eden, bu dünyaya getiren ve nefes alıp yaşamamızı sağlayan, verdiği nimetlerle ve rızıklarla bizleri doyuran Yüce Allahımıza şükranlarımı ve minnetlerimi sunarak başlamak istiyorum.



Zira bazen unutsak da çok iyi biliyoruz ki bu fani dünyada hepimiz misafiriz, gelip geçiciyiz. Bir gün hepimiz ebedi aleme gideceğiz günahlarımızla, sevaplarımızla. Ne mutluluk bizlere  eğer bu dünyada güzel ve iyi bir şeyler yapabilmişsek, kimsenin kalbini kırmamışsak, kimsenin namusuna ve malına el atmamışsak, göz dikmemişsek, haramdan kaçınmışsak, kul hakkı yememişsek, büyüklerimize saygı ve hürmet, küçüklerimize sevgi ve şefkat göstermişsek, ülkemiz ve milletimiz için faydalı bir şeyler yapabilmişsek!Allah  bilerek yada farkında olmadan bilmeyerek işlemiş olduğumuz günahlarımızı Affetsin!.Zira hepimiz biliyoruz ki  Yüce Allahımız affedicidir.Kendine açılan elleri, duaları ve tövbe eden dilleri geri çevirmez.


20 Mayıs 1960 günlerden Cuma. Ekinler sararmış, biçilmeye başlanmış. Annem beni Kaş İlçemize bağlı Yeniköy’de Çallıyaka adlı tarlada ekin biçerken sabaha karşı dünyaya getirir.Sanırım arkasından da gün ışımaya başlayınca ekinleri biçmeye devam eder.Adımı,hem annemin babasının adı, hem Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın , hem de bu güzel ülkenin ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten esinlenerek Mustafa adı verilir.

O zamanlar küçük bir balıkçı kasabası görünümünde olan Kaş (Andifli) ilçesinde, Yeniköy’de, Asaz’da, Gökçeören’de, Sıtmalımuğar’da, Gökdere’de, Mumuda’da, Çukurbağ’da, Pınarbaşı’nda, Dereköy’de, Kocamuğar’da Süleyman Tepesi (Bakacak) nde bazen bir toprak damda, bazen bir alacıkta, bazen bir kümelede, bazen ulu bir ağacın altında , bazen tozlu ve çamurlu yollarda, patikalarda hayata başladığım çocukluk yıllarım.Düşe kalka yürüdüğüm,koştuğum,yuvarlandığım toza ve çamura bulandığım,bazen ıslandığım,bazen üşüdüğüm,bazen sıcaktan terlediğim çocukluk yıllarım.Şimdi düşünüyorum da ne güzelmiş çocukluk yılları.Hiç bir endişe ve sorun yok.Verileni yiyorsun, verileni giyiyorsun. Elindekine şükrediyorsun. Gelecek ile hayat ile ilgili planlar ve gelecek korkusu  yok. Hani derler ya “Ekmek elden Su Gölden” yaşıyorsun.


1966/67 Eğitim ve Öğretim yılında Kaş Merkez İlkokulunda başlayan eğitim ve öğretim yıllarım. Okumayı, yazmayı, saymayı, problem çözmeyi öğrenmem. Arkadaşlıklar edinmem. Evde ya da komşu arkadaşlarımla gaz lambası altında, Ocaklık önünde yanan ateşin çıkardığı aydınlıkta, idare lambası ile ya da yanan çıranın aydınlığında   ders çalışmalar, ders yapmalar,  tozlu ve taşlı yollarda, bahçelerde, deniz kenarlarında, antik tiyatroda, Bucak Denizi mevkiinde oyunlar oynamalar ve nasıl geçtiğini hala anlayamadığım ilkokul yıllarım.Yaz tatilinde Yeni Camii de Kur’an Kursuna gitmeler.Rahmetli Karacibi Hocam (Ahmet Muhsin TÜZER Hocam. Mekanı Cennet Olsun) ve oğulları Bekir ve Ömer TÜZER (Allah kendilerine uzun ve sağlıklı ömürler versin) Hocalarımdan öğrendiğim dualar, abdest almalar, namaz kılmalar.

1971 yılında başladığımı Kaş Ortaokulu ve 1974 yılında girdiğim Kaş Lisesi yılları. Çocukluğumun ve ergenliğimin en güzel yılları.1978 yılında girdiğim Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü.1978-79 ve 80 yılları çok zor ve acı yıllar. Hüzün ve acı dolu, gözyaşı dolu  yıllar.Hatırlaması bile hala insana hüzün veren yıllar.Hem benim gibi o yıllarda liselerde ve Üniversitelerde okuyanlar için, hem ülkem için hem de bu yüce milletimiz için..Allah o günleri ülkeme ve milletime bir daha yaşatmasın.Kaş Merkez İlkokulu, Kaş  Ortaokulu, Kaş Lisesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesindeki öğretmenlerime, hocalarıma ve  arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve minnettarlıklarımı sunarım.

1983 yılında mezun olduğum Üniversiteden sonra ilk öğretmenlik deneyimimi yaptığım Yuvacık Köyü ilkokulu öğretmeni ve Müdür Vekili. Öğrencilerime bir şeyler öğretebilme, onlara yararlı olabilme ve onları çok sevdiğim ülkeme faydalı bir evlat olarak yetişmeleri için gece gündüz çalıştığım yıllar.Gaz lambası altında geçen uzun geceler.Ama köylülerle kurduğum iyi ve samimi ilişkiler. Burada bütün  Yuvacık Köyü’nün  değerli sakinlerine , Muhtarlarına ve İhtiyar Heyeti Üyelerine , Köyün İmamına beni bir evlat ve bir arkadaş olarak kabul ettikleri ve bana iyi baktıkları için teşekkürlerimi sunarım.

1985 yılında askerlik görevini kısa dönem olarak ifa etmem. Askerlik dönüşü Fransızca Öğretmeni olarak atanmayı beklerken, çok sevdiğim bir büyüğümün tavsiyesiyle ve telkinleriyle kaderimin değiştiği ve 1987 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığında göreve ve memuriyete başlayışım. Ülkeme, Antalya’ma, doğup büyüdüğüm, sokaklarında oyunlar oynadığım Kaş’ıma ve tüm dünyaya hizmet vermek için canla, başla, fedakarca çalıştığım uzun yıllar ve geceler. Henüz yeni doğmuş bir bebek gibi olan Kaş turizmini değerli büyüklerim ve Kaş’ta görev yapan Kamu Kurum ve Kuruluş Yetkilileri, turizme gönül vermiş arkadaşlarımla ve dostlarımla adım adım el ele vererek  zirveye taşıma.Ve uzun yıllar  ve çabalar sonunda Kaş ilçemiz artık turizmin gözbebeği.Sokaklarında dünyanın her tarafından tatil için gelen yabancı konuklar ve Ülkemizin dört bir yanından gelen yerli konuklarımız..


Kültür ve Turizm Bakanlığımızda 30 yılı aşan Devlet Memurluğu. Tek amacım ve ülküm vardı: o da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi “ Vatanını en çok seven, vazifesini (görevini) en iyi yapandır ” düsturu. Değişik dil, kültür ve milliyetlerden milyonlarca kişiye hizmet verme. Ülkemizin ve dünyanın sayılı medya ve basın mensuplarına mihmandarlık etmeler.Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızla işbirliği ve koordine içerinde ahenkle çalışmalar.Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yetişkinlere İngilizce dil kursları vermeler.Yaklaşık 300 kadar yetişkin öğrenciye İngilizce öğretmeler.Bugün bile çoğunun “Hocam Allah Senden Razı Olsun.Bizleri kurtardın !” diyerek teşekkür etmeleri.İlk açıldığı yıl Süper Lisede bir buçuk yıl İngilizce dersine girmeler.Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde görkemli ve geniş katılımlı kutlamalar.Kaş merkezden başlayarak, turizm hareketlerinin tüm Kaş ilçemiz sınırları içerisine yayılması.unutulmaz başarılı yıllar.



Bu vesile ile; 28 Nisan 1987 yılında birlikte çalıştığımız başta kurum Müdürümüz Namık AYDIN (Kendisi 2001 yılında emekli olmuştur).Şefimiz Ferhat MALCAN (Kendisi 2003 yılında emekli olmuştur.),Fatma GÜNDOĞAN (Kendisi 2002 yılında emekli olmuştur.), Selahattin ŞENGİL (Kendisi 2008 yılında emekli olmuştur.), Bilgisayar işletmeni  (kendileri halen görevdedirler) Suna SATIK ve Memur Rukiye ALPER’e  teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım. Kendilerine uzun, başarılı  ve sağlıklı ömürler dilerim.

Ayrıca; bu süre zarfında birlikte   ahenk  ve karşılıklı saygı ve sevgi içerisinde çalıştığımız;

Tüm Kaş Kaymakamlarımıza (görev sıralarıyla;  Murat KOCABAŞ, Mustafa ÇEK, Gökhan TOKAL, Ahmet KAYA, M. Cem TOKER, Ali Osman KOCA, Gürkan KARAMAN, Mehmet GÖDEKMERDAN, Halil İbrahim AKPINAR, Nurullah ÇAKIR, Hikmet AYDIN, Süleyman YILMAZ, Selami KAPANKAYA ve Bilgihan BAYAR ), Kaş Belediye Başkanlarımıza ( görev sıralarıyla; Nevzat HACIVELİOĞLU, Musa BİLGİÇ, Emin ERDEM, Yılmaz YILMAZ, Abdullah GÜLTEKİN ve Halil KOCAER), Belediye Başkan Yardımcılarımıza, Belde Belediye Başkanlarımıza, Belediye Meclis ve Encümen Üyelerimize İlçe Jandarma Komutanlarımıza, İlçe Emniyet Müdürlerimize, İlçe Yazı İşleri Müdürlerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlerimize, İlçe Özel İdare Müdürlerimize, Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi personellerimize, Sosyal Yardım ve Dayanışma Müdürlerimize, Sahil Güvenlik Kaş, Kalkan ve Kekova  Bot Komutanlarımıza, Liman Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Üyelerimize, Gümrük Müdürlerimize, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlerimize, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlerimize , Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlerimize, İlçe Mal Müdürlerimize, İlçe Müftülerimize, Vaizlerimize, İmamlarımıza, Müezzinlerimize, Toplum Sağlığı Görevlilerimize, İlçe Sağlık Müdürlüğüne, Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastanemiz personellerine, doktorlara, sağlık çalışanlarına, Aile Hekimlerimize, 112 Görevlilerine, Okul Müdürü ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize, Kaş Merkez Muhtarı, Patara, Aklar, Bayındır, Belenli, Boğazcık, SahilKılınçlı, Yeniköy, Gökçeören, Sarıbelen, Hacıoğlan, Bezirgan, Ağullu, Çukurbağ, Pınarbaşı, Dereköy, Kasaba,Uğrar, Karadağ, Dirgenler, Kemer, Sinneli, Sinekçi, Gömbe, Doğantaş, Sütleğen, Yuvacık, Arma, Beldibi, İkizce, İslamlar, Üzümlü, Çayköy, Çavdır, Palamut, Çamlıova, Gökçeyazı, Sarılar, Çerler, Davazlar, Çeşme, Çataloluk, Ahatlı, Yavu ve diğer mahalle Muhtarlarımıza ve ihtiyar  Heyetlerine, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği başkanlarına ve Yönetim kurullarına,Otelciler Birliği Başkanlarına ve üyelerine,Kaş Sualtı (KASAD) Derneği başkan ve üyelerine,TÜRSAB Fethiye Bölgesel Yürütme Kuruluna, Kaş ve Kalkan  temsilcilerine, Kaş Lokantacılar Derneği başkanlarına ve üyelerine,Kalkan Lokantacılar Derneği başkan ve üyelerine, Kaş Denizciler Derneği  başkan ve Üyelerine, Esnaf Odası Başkan ve üyelerine, Şoförler Odası başkan ve üyelerine, Ziraat Odası Başkan ve üyelerine, Esnaf Kefalet Odası başkan ve üyelerine,   İMEAK Antalya Deniz Ticaret Odası Kaş ve Demre ilçe Temsilcilerine, Demre Kaymakamlarımıza, Demre Belediye Başkanlarımıza, Beymelek Belde Belediye başkanlarımıza, Üçağız Muhtarlarımıza,Siyasi Partilerimizin değerli İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerine;

Çok değerli Antalya Valilerimize, Vali Yardımcılarımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlerimize , Müdür Yardımcılarımıza, Şube Müdürlerimize ve tüm personellerine, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlerine ve kurul üyelerine, Antalya Müzesi Müdürlerimize ve tüm çalışanlarına, Demre Müzesi Müdürümüze ve çalışanlarına, çok değerli  Kültür ve Turizm Bakanlarımıza,  Bakanlığımızda görev yapan tüm Genel Müdürlerimize ve çalışanlarına, ilçemizde faaliyette bulunan tüm turistik işletmecilerine ve çalışanlarına, basınımızın  güzide temsilcileri; Kaş Aydın Haber Gazetesi Sahibi Sayın Adem AYDIN ve çalışanlarına, Kalkan Times Gazetesi sahibi Sayın Ömer ERTEN, ve değerli basınımızın ve medyamızın Kaş Muhabirleri Ahmet ACAR, Cumhur AYAR’a ve AjansTr07 muhabiri Sayın İlhami KOCABIYIK’a, Kaş ilçemizi tanıtıcı broşürler ve şehir planlarımızı yapan Desti Reklam Ajansı sahipleri Sayın Canan Yıldırım TOR ve eşi Kemal TOR’a en derin teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

Ayrıca; bu güzel toprakları bize vatan eyleyen başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak  üzere, silah arkadaşlarına,  şehitlerimize, gazilerimize ve Yüce Türk Büyüklerine sonsuz teşekkür eder, Allah hepsinden razı olsun diyorum. Mekanları Cennet Olsun.

Ve beni bu dünyaya getiren bin bir emek ve zorluklarla  yetiştiren canım anama, babama, kardeşlerime ve akrabalarıma sonsuz minnettarlıklarımı sunarım. Onları sırtıma bindirsem 3 kere Kabe’ye getirip götürsem bile haklarını ödeyemem. Allahım onlara sağlıklı ve uzun ömürler nasip eylesin.!

8 Mart 2017 günü kaybettiğim , ebedi hayata uğurladığımız canım babam Hüseyin AYDIN’a beni  vatanıma, milletime ve dinime,imanıma iyi bir evlat olarak olarak yetiştirdiği, beni ve ailemi aç ve açıkta bırakmadığı, beni hayata güzel bir şekilde hazırladığı ve örnek olduğu için minnettarlıklarımı sunarım. Allah Razı Olsun. Allah rahmet eylesin. Makamı cennet olsun.

İşte bu benim bu fani dünyada yaşadığım  57 yıllık hayatımın kısa bir özeti. Çoğu insanların bu yaşı göremediği yaşlardayım. Artık yaşlandık. Zaman su gibi akıp gidiyor. Önümüzdeki günler ve aylar neler gösterir bilemeyiz. Bizlerin kaderinde neler yazılmış bilemeyiz. Ama hep bir şey her zaman aklımdadır: “ Görelim Mevlam neyler, Neylerse Güzel Eyler”. Her zaman daha güzel, daha iyi, daha güler yüzlü, daha dostça,daha arkadaşça, daha sağlıklı, daha müreffeh, daha başarılı ve daha mutlu günlerde hep birlikte ve bir arada olmak ve görüşmek üzere……..

SAĞLICAKLA KALINIZ!.

 
NOT: DOĞUM GÜNÜMÜ KUTLAYAN, MESAJ GÖNDEREN, TELEFON EDEN TÜM DOSTLARIMA , ARKADAŞLARIMA VE BÜYÜKLERİME TEŞEKKÜR EDER,EN DERİN SAYGI VE SELAMLARIMI SUNARIM. ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.