3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle bu yazımızda tüm engelli kardeşlerimizin sorunlarını ele almayı düşündük. Öncelikle konunun önemine binaen engelli kardeşlerimizin hakkında onların haklarını koruyan ve gözeten, yaşamlarını kolaylaştıran bir takım yasal düzenlemeler yapılmıştır. Ancak ne varki bu düzenlemeler gerek eksikliği ve gerekse güncel yaşamın gerisinde kalması nedeniyle bizleri düşündürmekte ve üzmektedir.
   Özellikle Kamusal alanlarda kamu görevlileri engelli vatandaşlarımıza gerekli ilgi ve davranışı göstermekte çekingen davranmakta ve farklı uygulamalarda bulunmaları açıkça olması bizleri üzmektedir. Belediyeler 572 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede belirtildiği üzere engellilere uygun düzenlemeler yapmak zorundadırlar. Buna göre kaldırımlar, yaya yolları, konutlar ve umumi binalar özürlülerin ulaşabilirliğine uygun olarak yapılmak zorundadır.  Gündelik işlerinde belediye, diğer kamu kurum ve kuruluşları engelli vatandaşlarımıza her türlü kamu hizmetini sağlamalı, kişisel ayrımcılığı önlemeli, zahmetsiz bekleme ve zaman kaybını bertaraf ederek kolaylaştırıcı gönüllü hizmet anlayışını ön planda tutmalıdır. Ayrıca su, elektrik, sağlık, sosyal ve kültürel aktivitelerin hizmeti konusunda her türlü kolaylık ve duyarlılık gösterilmelidir. Ancak ne var ki Engelli kardeşlerimizin sorunlarını ancak başımıza bir şey gelirse ya da bir haber niteliğindeki herhangi bir olaydan dolayı hatırlıyoruz ve sonrada unutuyoruz. İlçemizde ve çevresindeki yerleşim yerlerinde kişisel sorunlarının olduğu ve çözülmesini beklediği birçok engelli kardeşlerimiz bulunmaktadır. Hemen yanı başımızda birçok engelli kardeşimiz bulunmaktadır. Bizlerle aynı yaşamı paylaşabilmek için ne tür bir zorluklar yaşadıklarını her zaman hatırlayalım ve asla unutmayalım.
   Sevgili Kaş'lılar ve değerli kamu yetkilileri idareciler asla unutmayalım ki "Her sağlıklı insan potansiyel bir özürlü adayıdır." Her engelli kardeşimizi sadece Engelliler Gününde değil her zaman hatırlayalım. Bu vesile ile konunun önemine binaen ilçemizde Kaş Kent Konseyi olarak Engelliler Meclisimizi kurduk. Bu konuda arkadaşlarımız yoğun bir çalışma temposu içersine girdiler. Kaş İlçemizde engelli vatandaşlarımızı tespit ederek onların sorunlarını tespit etmek ilk önceliğimiz olacaktır. Bu tespit edilen sorunları çözüm noktasında yetkililerle paylaşmak ve çözüm odaklı sonuca ulaştırmak amaçlanmaktadır. Yaşadığımız şehirde engelli kardeşlerimizle yaşamı paylaşmak ve birlikte yaşamak zorundayız. Onların haklarını korumak, yaşamlarını kolaylaştırmak, hayattan kopartmadan ve dışlamadan onları gündelik hayatın içine katarak yaşamlarını sevince dönüştürmelerine yardımcı olmalıyız. Onlara acıyarak değil insanca değer verip yanlarında olduğumuzu hissettirerek ve birlikte hayatı paylaşarak yardımcı olmalıyız.
   Bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimizin engelliler Gününü  bir kez daha kutluyorum.
  Esenlikle kalın.