“ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN”
 
Antalya'nın Kaş  ilçesinde İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' dolayısıyla 'Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın' sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk Bulvarında İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamaya Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan , İlçe Emniyet Müdürü  Orhan Tezcan, Kaş Merkez Mahallesi Muhtarı Sadık Çalışkan, Vatandaşlar  ve Emniyet Mensupları katıldılar. Uygulama ile  yaya geçitlerini kullanan yayalara , sürücülerin geçiş üstünlüğü konusunda öncelik tanıması hususuna dikkat çekilerek bilgilendirmede bulunuldu. Uygulama ile  sürücülere yaya öncelikli trafik algısı oluşturulmaya çalışıldı.

Kaymakam Ulaş Akhan ve İlçe Emniyet Müdürü  Orhan Tezcan Atatürk bulvarında yaya geçişi noktasında bir çok aracı durdurarak , kural hakkında bilgilendirmede bulunarak, broşür dağıttılar. “ Kaymakam Akhan “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” etkinliğiyle ilgili sürücüleri bilgilendirirken, yayalara öncelik tanıyarak yol vermeleri konusunda da uyardı.
 
KURALA UYMAYANLARA İDARİ PARA CEZASI

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, sürücülerin görevli bir kişi ya da trafik ışıkları olmadığı yaya geçitleri ile okul geçitlerinde yavaşlamaları, buradan geçen veya geçmek üzere olanlar varsa, yol vermeleri zorunlu hale geldi. Bu kurala uymayan sürücülere Karayolu Trafik Kanunu’nun 74’üncü Maddesi gereğince Trafik İdari Para Cezası uygulanacak. Bu kuralın tüm vatandaşlar tarafından bilinmesi gerekiyor. İçişleri Bakanlığı bu hususta bütün il valiliklerine eş zamanlı olarak uygulamanın tanıtımı ve farkındalığın oluşturulması için talimat gönderdi. 

 
Editör: TE Bilisim