Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki bar ve gazinolar mühürlenerek kapatıldı.Demre İlçesi’nin Karabucak Mahallesi Sura Antik Kenti’nin yanında bulunan Küme Evleri Mevkii’ndeki 4 içkili bar ve gazino, Demre Belediyesi tarafından mühürlenerek kapatıldı. İş yerleri faaliyetten men edildi. Mülkiyeti Demre Belediyesi’ne ait olan arazideki 4 bar ve gazino, kira sözleşmesinin sona ermesinin ardından kira sözleşmesi yenilemesi yapılmadı. İş yerlerinin kapısına zabıta ekipleri tarafından mühür vuruldu. İş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edildi.

   Konu ile ilgili olarak Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya yaptığı konuşmada ”Dört işletme yerleşim bölgesinin içinde faaliyet gösteriyor. Mahalle sakinlerinin sürekli süren şikayetleri var. BİMER’e defalarca şikayet edilmiş. Mahallelinin huzuru kalmamış. Bölge suç merkezine dönüşmüş. Karabucak Mezarlığı’nın hemen dibinde. Mahalleli toplu olarak huzurlarının kalmadığını, çocuklarının ve kendilerinin sabah dörde kadar müzik sesinden, kavga sesinden, silah sesinden uyuyamadığını belirtti.

Her gün mezarlığa boş içki şişeleri atılıyor. Bu konuda emniyetten de görüş istedik. Bu işletmelerin D- 400 karayolunun Demre- Kaş bölümünün hemen kıyısında olduğunu, bu barlarda alkol alan kişilerin bu durumda araçları ile yola çıkarak birçok ölümlü ve yaralamalı, maddi hasarlı kazaların olduğu belirtildi. Kontroldan kaçmak isteyen kişilerin ters yollara girerek kazalara neden olduğu, kendi can güvenliklerinin yanında, başkalarının da can güvenliğini tehlikeye attıkları belirlendi.

Gazinolardan çıkan kişilerin ateşli silah kullandığı, gece ateşlenen bu silahların bölge halkını tedirgin ettiği belirlendi. Kısacası bu işletmeler suç merkezine dönüşmüş. Tüm bunları göz önüne alarak, Demre Emniyet Müdürlüğü’nün bu konudaki raporunu da dikkate alarak bu işletmeleri kapatmaya karar verdik. Önceliğimiz toplumun huzuru ve güvenliği”dedi.

 
Editör: TE Bilisim