DEMRE KAYMAKAMI MURAT UZ: UYARI DÖNEMİ SONA ERDİ
    Demre Kaymakamı Murat Uz, "Uyarı dönemi sona erdi. Artık uygulama başlayacak. Kurallara uygun olmayan, ehliyetsiz, kask takmayan, egzozu kuralsız motosikletlere el konulacak" dedi.
    Antalya’nın Demre İlçesi’nde, Demre Kaymakamı Murat Uz’un başkanlığında yapılan toplantıda, ilçede trafik, güvenlik ve eğitim sorunları masaya yatırıldı. Kaymakam Murat Uz, ilçede özellikle motosiklet sorunun çözeceğiz. Bir aydır bu konuda uyarı yapıyoruz. Artık uygulama ve ceza dönemi başlayacak. Kimse bana ceza yazıldı, bunu kaldırabilir misiniz diye gelmesin dedi.
  Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Demre Kaymakamı Murat Uz, Emniyet Müdürü İsmail Cem Şahiner, Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ümran Kılıç, İlçe Müftüsü Sabit Doğru, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Setbaş, Milli Eğitim Şube müdürleri Selma Gök, Yusuf Topakçı ve okul müdürleri katıldı.
   Toplantıyı bir konuşma ile açan Demre Kaymakamı Murat Uz; ilçemizde çocuklarımız bekleyen en büyük tehlike madde bağımlılığı. Geçen gün güvenlik güçlerimiz bali çeken öğrencileri yakaladı. İnternetteki yasak siteler ayrı bir sorun. Okul müdürlerimiz bu tehlikelerin farkında olmalı. Bu konuda emniyet ve jandarman daha dikkatli bir çalışma bekliyorum.  Demre İlçesi’ndeki en büyük sorunlardan bir motosikletler. Bir ay önce bu konuda bir toplantı yaptık. Bir aydır belediye hoparlörinden, emniyet ve jandarma yaptığı kontrollerde gerekli uyarıları yaptı. Uyarı dönemi sona erdi. Artık uygulama başlayacak. Kurallara uygun olmayan, ehliyetsiz, kask takmayan, eksozu kuralsız motosikletlere el konulacak. Sürücülerine ceza yazılacak. Gerekli önlemler alınacak. Ceza yazıldığı zaman kimse benim kapıma gelmesin. Bu konuda artık taviz yok. Hiç kimse vatandaşın malına, canına zarar veremez. Bu kürsüden emniyet müdürümüze ve jandarma komutanımıza emir veriyorum. Uygulama başlayacak dedi. Ayrıca küçük yaştaki çocuklara sigara ve içki satan iş yerleri sıkı denetlenecek. İnternet cafelerdeki denetimler artırılacak dedi.
   Toplantının sonunda, TEOG ve YGS sınavlarındaki ilçe ve ilçedeki okulların durumu tek tel ele alındı. Düşüşlerin nedenleri konusunda okul müdürlerinden bilgi alındı. TEOG sınavına giren 369 öğrenciden birinci sınavda 84, ikinci sınavda 95 öğrencinin 100’ün üstündeki soruya doğru yanıt verdiği, hemen hemen tüm derslerde il ortalamasının üstünde başarı sağlandığı görüldü
 
Editör: TE Bilisim