Finike Belediyesi ile Finike İlçe Jandarma Komutanlığı arasında bina tahsisine ilişkin protokol imzalandı. Finike Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Jandarma Albay Ahmet Turan Yalçıner, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu ve Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu katıldı.

Finike Belediye Başkanı Sarıoğlu, Büyükşehir Yasası ile kapatılan Turunçova Belediye binasının, Merkez Jandarma Karakolu'na 25 yıllığına tahsis edilmesine ilişkin Albay Ahmet Turan Yalçıner ve Bölük Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu ile protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan Başkan Sarıoğlu, “Dört katlı 419 metrekare kullanım alanı olan eski belediye binasını merkez jandarma karakoluna tahsisi ettik. Merkez Jandarma Karakolu'nun Turunçova Mahallesi'ne taşınması huzur ve asayişe önemli katkı sağlayacak. Jandarma Komutanlığımızın istekleri doğrultusunda düzenleme, bakım ve onarım yaptık. Bu durum, mahallemizde ki esnafımız ve vatandaşlarımız tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı" dedi.

Finike İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu da merkez Jandarma Karakolu'nda 40 personelin görev yapacağı belirterek, "40 personel 5 araçla vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek. 1960-1981 yılları arasında Turunçova'da polis karakolu mevcut iken 1981-1984 yılları arasında jandarma karakolumuz faaliyet gösterdi. Geçen süre içerisinde burası merkez jandarma tarafından yönetiliyordu. Şimdi burada olaylara daha hızlı ve etkin bir şekilde ulaşma olanağı sağladı. Plaka tanıma aracımızda bu karakolumuzda hizmet verecek" dedi.
Editör: TE Bilisim