Antalya’nın Kaş İlçesi Emniyet Müdürlüğü  tarafından Asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Kaş Merkez Mahallesi Muhtarlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kaş İlçe Emniyet Müdürü Halil Baydemir, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, KUTSO Başkan Yardımcısı Bayram  Karagül, Kaş Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gökçe,  Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, Kaş Merkez Mahallesi Muhtarı Sadık Çalışkan, Emekli Orman Personeli Ahmet Gür ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Personelleri katıldılar.
 
Toplantının gündemi ile ilgili bilgilendirmeyi Kaş İlçe Emniyet Müdürü Halil Baydemir yaptı. Baydemir, Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatları ile Asayiş ile ilgili olarak sorunları yerinde inceleyerek, vatandaşlar ile bire bir görüşerek sorunları tespit etmek için bu toplantının düzenlendiğini ifade ederek şunları söyledi;
 
“ Özellikle Emniyet Teşkilatımızı ilgilendiren hususlarda yapabileceklerimiz ve eksiklikleri bu toplantıda sizlerin katkılarınızla belirlemek istiyoruz. Yaşadığımız beldenin huzur ve güveni için sizlerin de nelerin yapılmasını istediğinizi tespit edeceğiz. Tespit edilecek bu hususların çözüme kavuşturulması için, daha sonra tarafımızdan çalışmalar yürütülecektir. Devletimizin güvenlik hizmetini sürdüren kurumları olarak çalışmalarımızı ne denli daha iyi hale getirebiliriz, sizlerden alacağımız destekler ve görüşler bu yönde olumlu katkı sağlayacaktır.
 
Güvenli bir ilçede yaşıyoruz. TUİK verilerine göre Kaş ilçemiz Ülkemizdeki en güvenli ilçelerden birisidir. Bunu sürdürmek amacındayız. Polisiye tedbirlerin yanı sıra ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın da duyarlılığı ile bu sağlanmıştır. Kentimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin buradan mutlu ayrılmaları bizim için çok önemlidir. Onlar gittikleri yerde kentimizi tavsiye edecekler ve yeniden geleceklerdir.
 
Bu sezon ilçemizde yerli ve yabancı hiçbir misafirlerimizin mal varlığına karşı herhangi bir olay olmadı. Vatandaşlarımız şüpheli gördükleri her konuda bizimle irtibata geçerek bize yardımcı olmaktadır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kentimizdeki en önemli sorunumuz trafik ile ilgili konularda oluşmaktadır. Yeni yapılan bulvar yolu ile ilgili trafik düzenleme çalışmalarının yapılmasını talep ettik. Emniyet Müdürlüğümüzün yeni yeri  ile ilgili ön çalışmalar tamamlandı. Bütün aşamaları tamamlandı.Genel Müdürlüğümüzden yatırım programı bekleniyor. Ödenek çıktı. Çerçiler mahallesinde yapımına başlanacak. Kentimizde kurulu Mobese sistemi en son sistem ve en iyisi. Bize önemli faydalar sağlıyor. Ev pansiyonculuğu ile ilgili bir düzenleme yapıldı ve kolaylık sağlandı. Ruhsat zorunluluğu kaldırıldı. Konaklamalarda bizden şifre alan işletmeler gelen gideni hepimizin güvenliği açısından bildirmek zorunda. Bizim açımızdan konaklamalarda kayıt sistemi önemlidir.Terör ile ilgili duyarlılığımızı sürdürmek zorundayız. Dikkatli olmak zorundayız. Hep birlikte daha huzurlu bir kentte yaşamak için el birliği ile çalışmalarımız sürdüreceğiz. “ dedi.  
 
Kaş Merkez Mahallesi Muhtarı Sadık Çalışkan da toplantıda söz alarak Kaş’ın huzurlu bir yaşam kenti olduğunu ve ufak tefek sıkıntılar dışında ciddi hiçbir olayın meydana gelmediğini ifade etti. Çalışkan konuşmasının devamında  ; “ Kent trafiğinde sıkıntılarımız var. Muhtar alışveriş merkezi civarı biraz sıkıntılı. Buraya bir çözüm bulunmalı. Güvenlik açısından bir sıkıntımız yok. Emniyet teşkilatımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer de toplantıda görüşlerini dile getirdi. Süer konuşmasında ; “ Karayollarının bulunduğu bölgede yağışlı havalarda erozyon sonucu kaya parçaları yola düşerek araçlar için tehlikeye sebep olmakta. Emniyet güçlerimizi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri geniş kapsamlı terör operasyonlarından dolayı kutluyoruz. Biz sürekli köylere gidiyoruz, buradaki vatandaşlarımız da çok duyarlılar. En ufak bir gelişmeyi emniyet güçlerimiz ile paylaşıyorlar.Kaş’ta geniş katılımlı toplantılar yapıldı. Emniyet güçlerimiz sayesinde alnımızın akıyla çıktık. Emniyet güçlerimize çok teşekkür ediyoruz “ dedi.
 
 
Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Demirtepe ise toplantıda yaptığı değerlendirmede  “ Vatandaşlarımız özellikle alışveriş Merkezleri’nin önünde araçları ile trafiği engelliyor. Bazı yerlerde imkan varken otoparkı kullanmak istemiyor. Otogar çıkışında kargo taşıması yapan ağır vasıtaların park yapması, otogara araç giriş çıkışına engel oluyor. Burada trafik tıkanıklığı bütün gün devam ediyor. Bu duruma çözüm bulmak gerekli.” Dedi.
 
Kaş Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gökçe de toplantıda  görüşlerini ifade ederek şunları söyledi; “ Kalkanda bir polis karakol noktamızın olmasında fayda olduğu konusunda kent konseyi olarak görüş bildirdik.Tavsiye kararı aldık. Polisimiz Kaş’ta oldukça başarılı ancak, Kalkan mahallemizde  geçtiğimiz dönemlerde hırsızlık olayları oldu. Geçtiğimiz günlerde vatandaşlar tarafından Likya parkında uyuşturucu ile ilgili duyumlar ifade edildi. Burada gerekli önlem ve tedbirlerin alınması gerekmektedir. Kent konseyi olarak yaz sezonunda trafiği rahatlatmak için yoğun bölgelerde, belirli saatlerde yolu trafiğe kapatmanın faydalı olacağını düşündüğümüzü yetkililere ifade ettik. Kaş’ta 3 bölgede trafik yoğunluğu var. Otogar Civarı, Migros Önü ve Cami Önünde aşırı yoğun trafik söz konusu. “  
 
Toplantının sonunda Kaş İlçe Emniyet Müdürü Halil Baydemir katılımcılara teşekkür etti.


Editör: TE Bilisim