Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile vatandaşlar uyarıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle;

Çalınan veya kaybolan tescil plakalarının Asayiş ve Terör suçlarında kullanılmasını engellemek amacıyla yapılacak iş ve işlemler 13.04.2016 tarih ve 29683 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bir veya iki tescil plakası çalınmış yâda iki tescil plakası kayıp olarak bildirilmiş olan araçlar ile tek plaka kullanan motosiklet ve römork cinsi araçların plakasının kayıp veya çalıntı olması durumunda plakaları yenileri ile 15 gün içerisinde değiştirilecektir. Tek plakası kaybolan araçların  (Motosiklet ve Römorklar hariç) plakası değiştirilmeyecektir. Plaka değişimlerini 15 gün içerisinde yapmayanlara idari para cezası uygulanacaktır. Plakası kayıp veya çalıntı olmadığı halde kayıp ve çalıntı müracaatı ile plaka değiştirmek isteyenler hakkında gerçeğe aykırı yalan beyanda bulunmaktan dolayı yasal işlem başlatılacaktır.

Bu durumda olan vatandaşlarımızın her hangi bir sorun yaşamamaları için araçlarının kayıtlı bulunduğu ya da ikametinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşuna müracaat ederek plaka değişimlerini yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın konu ile ilgili olarak Kaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’nin 0242 8361024 nolu telefonundan bilgi alabileceklerdir.

Kamuoyuna duyurulur.
 
 


 
 
Editör: TE Bilisim