Kaş Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri Kaş okullarında öğrencilere trafik eğitimi veriyor . Kaş ilçesi mahallelerinde jandarma trafik timleri tarafından Trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde okullarda öğrencilere yönelik trafik eğitim seminerleri verildi. Jandarma Trafik Timlerince Kaş Kızılay Derneği Şubesinin katkılarıyla hikaye kitabı, boyama kitapları, boyama kalemleri, pazıllar ve not defterleri gibi hediyeler dağıttılar.
 
Beymelek Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Ayşe Öğretmen Anaokulu'nda düzenlenen trafik eğitimi etkinliğin de Trafik Timi'nde görevli Zülfikar Karataş, Kemal Sözeri, Ümit Tabanlı ve Ahmet Büyükhan, tarafından  okulun 80 öğrencisine bahçede trafik eğitimi verildi. jandarma görevlileri, trafikte saygı ve hoşgörü, genel trafik kuralları, yayaların uyması gereken kurallar, okul servislerinde uyulması gerek kurallar, 156 nolu telefonu nasıl kullanılacağı, nasıl aranacağını uygulamalı olarak anlattı. Uygulamalı eğitimin de yapıldığı etkinlik sonunda öğrencilere boyama ve hikaye kitapları hediye edildi.
 
Ayşe Öğretmen Anaokulu Müdürü Eyüp Göllü, "Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında jandarma trafik timlerini okulumuza davet ettik. Minik öğrencilerimize seviyelerine uygun olarak eğlenceli bir eğitim verdiler. Çok faydalı oldu" dedi.
 
Kaş ilçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri her gün ülkemizde çok sayıda trafik kazasının meydana geldiğini ve bir çok insanımızı bu kazalarda hayatlarını kaybettiği veya yaralandıklarını belirterek,  bu kazaların azaltılması için bilinçli bir toplumun oluşturulabilmesi adına okullarda seminerler vermeye ve halkımızı bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ettiler.





 
Editör: TE Bilisim