Kaş İlçesi'nde jandarma 3 kişilik hırsızlık çetesini yakaladı. Şüphelilerden 2'si tutuklanırken, diğeri denetimli olarak serbest bırakıldı.
    Antalya’nın Kaş İlçesi Jandarma Komutanlığına bağlı Kalkan Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir hırsızlık çetesini çökertti. Üç kişilik hırsızlık çetesinin ikisi tutuklandı. Biri de adli kontrol koşuluyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    Edinilen bilgiye göre; Kalkan Jandarma Komutanlığı ekipleri, Cumartesi gecesi devriye görevi yaparken, Kalkan Mahallesi Muz Sokak’ta 34 LC 7289 plakalı, Banur Villası’nın tatil için kiralayan Y G’a ait olan  aracın kapısının açık ve iç lambalarının yandığı farketti. Aracı inceleyen ekipler, aracı torpido gözünün karıştırıldığını bir şeyle arandığını farkettiler. Bu sırada aracı önünde park halinde olduğu Baynur adlı villanın bahçesine giren ekipler, bahçede iki hırsızla karşılaştı. Kaçan iki hırsızın peşine düşen ekipler, bir süre süren kovalamaca sonrası Bingül nüfusuna kayıtlı Ersin İ (21) ve Bitlis nüfusuna kayıtlı Enver Ş’yı (35) suç aletleri ile birlikte yakaladı.
    Araştırmalarını sürdüren Kalkan Jandarma Komutanlığı ekipleri, Baynur Villası’na 500 metre mesafede 34 ZP 2864 plakalı aracın içinde iki hırsıza gözcülük yapan ve iki hırsızı bekleyen Kaya İ’yi (26) yakaladılar.
   Yakalanan kişilerin üzerinde ve otomobilde tornavidalar, eldivenler ve  bazı delici aletler ele geçirildi. Jandarmaca gözaltına alınan üç kişi,  Kalkan Jandarma Komutanlığı’nda yapılan sorgularının ardından Kaş Cumhuriyet Savcılığı’na sevkedildi. Kaş Cumhuriyet Savcılığı’nda yapılan sorgularının tutuklama istemiyle mahkemeye sevedilen üç kişiden Ersin İ ve Enver Ş tutuklanarak Kaş Cezaevi’ne gönderildi. Kaya İ ise, denetimli serbestlik koşuluyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
   Jandarma Komutanlığı yetkilileri, yakalanan üç kişinin otomobille Kalkan’a hırsızlık yapmak üzere geldiklerini, turizm sezonu nedeniyle bu tür kişilerin Kalkan’a geldiği, vatandaşların şüpheli durumlarda hemen Jandarma’yı aramalarını istediler.
 
    
 
Editör: TE Bilisim