Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş tek kuruluş olan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) 4-5-6 Aralık’ta Antalya’da  eğiticileri eğitecek.

Atık pilleri, çevreyi kirletmeyecek şekilde toplamak ve bertaraf etmekle yükümlü tek kuruluş olan TAP Derneği Antalya’da eğitimcileri Atık Piller konusunda bilgilendirecek.

Antalya’daki ilk eğitim 4 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da Konyaaltı Ahmet Tunç Salonu’nda yapılacak. Öğleden sonra saat 14.00’de ikinci toplantı Finike’de. 5 Aralık Salı günü ilk toplantı yine saat 10.00’da Elmalı Belediyesi’nde, ikinci toplantı saat 14.00’de İsmet Koroğlu Fen Lisesi Konferans Salonu’nda Kaş ve Demre eğitimcilerinin katılımı ile yapılacak.

Antalya’daki son eğitim 6 Aralık Çarşamba günü saat 14.00’de Manavgat, İbradi ve Akseki’den eğitimcilerin katılımı ile Manavgat Atatürk kültür Merkezi’nde yapılacak. Antalya’daki eğitimlerde bir araya gelecek eğitimciler Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Atık Pil Uzmanı Çevre Mühendisi Rümeysa Ercan’ın sunacağı atık pil eğitimine katılacaklar.

TAP Derneği Atık Pil Uzmanı Çevre Mühendisi Rümeysa Ercan, şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve edinilen tecrübeler ile atık pil toplama hususunda en çok verimin okullardan alındığını belirtti. Bu sene Antalya’da pil toplama rakamının geçen seneye göre daha fazla olmasını beklediklerini belirten Ercan atık pillerin toplanmasında sürekliliğin sağlanması için ilk önce eğiticilerin eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Atık pil bilincinin eğiticilerden öğrencilere aktarılacağını ve yayılacağını vurgulayan Ercan, katılımcılarla atık pil konusunda hazırlanmış bir sunum paylaşacak. Sunumun ardından soru, cevap kısmında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacak.

Doğanın pili bitmesin…

Pilin doğaya bırakılması halinde çevreyi ve yer altı sularını kirletebileceğini belirten TAP Derneği Atık Pil Uzmanı Çevre Mühendisi Rümeysa Ercan Türkiye’de atık pillerin ayrı toplanması konusundaki bilincin her yıl artan bir ivme ile devam ettiğini,  toplanan tek kullanımlık pillerin bertaraf edilmek üzere uygun şartlarda depolandığını, şarj edilebilir pillerin ise geri dönüşüme yollandığını sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim