Akdeniz Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Ulusal Ajans tarafından mali destek sağlanan Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Muratpaşa Ziraat Odası’nın ortak olarak yer aldığı " Kadın Çiftçileri Tarım İşletmeciliği Eğitimi ile Güçlendirme"konuluAvrupa BirliğiErasmus+ Ana Eylem 2 Mesleki Stratejik Ortaklık Projesi’nde son yaklaşıldı.

Ulusal Konferans 17 Temmuz Pazartesi günü

Projede ABD’den Rutgers Üniversitesi, Almanya Münih Teknik Üniversitesi, İspanya Özel Meslek Lisesi STUCOM, Malta’dan VISMEDNET adlı sivil toplum kuruluşu da ortak olarak yer alıyor.  Projenin uluslararası ortaklarının temsilcileri ile Antalya’dan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılımcıların yer alacağı Proje Ulusal Konferansı 17 Temmuz 2017 tarihinde Porto Bello Otel’de gerçekleştirilecek.

E-Öğrenme videoları ile tüm üreticilere ulaşılabilecek

Yayımcıların tarım alanındaki teknik, girişimcilik ve yönetim bilgilerini geliştirecek kapsamlı bir eğitim program hazırlamak ve eğitim almış bu yayımcıları eğitim seviyesi düşük, mesleki eğitimin dışında kalmış, tarım işletmeciliği alanında sınırlı bilgisi olan kadın çiftçileri eğitmek için kullanmayı amaçlayan proje 2015 yılında uygulanmaya başlamıştı. İki yıl süren proje kapsamında Türkiye, İspanya ve Almanya’dan yayımcıların ve bu üç ülkeden kadın çiftçilerin eğitimi, yayımcıların eğitiminde kullanılacak eğiticilere yönelik kitap ile daha sade bir dille hazırlanan çalışma kitabı ile bu eğitimlere katılamamış kadın çiftçiler de dahil olmak üzere tüm üreticilerin kullanabileceği e-öğrenme videoları hazırlandı. Proje kapsamında hazırlanan dokümanlar projenin internet sayfası www.emwofa.eu üzerinden tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Kadın çiftçilere 10 gün süre ile eğitim verildi

Proje kapsamında yürütülen faaliyetlerden en önemlisi olan eğitim çalışması kapsamında Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İspanya ve Almanya’dan teknik personel eğitim alarak kendi ülkelerinde kadın çiftçilere 10 günlük süre ile tarımsal işletmecilik ve zirai konularda eğitim verdi. Eğitimler proje kapsamında ortaklar tarafından hazırlanan ve bir işletmenin misyonu ve vizyonu neden olmalı, iş planı, mali plan, pazarlama planı, iş stratejisi, bilanço hazırlama, ağ kurma, soysal medyanın kullanımı, entegre mücadele, toprak ve su koruma, toprak verimliliği ve bitki besleme konularının da dahil olduğu 15 ünitelik kitap kullanılarak gerçekleştirildi. Ayrıca eğitimlerde kadın çiftçilere daha sade bir içerikle hazırlanmış, içerisinde alıştırma ve ödevlerin de yer aldığı çalışma kitapları da dağıtıldı. Yayımcılar ile kadın çiftçilerin eğitiminde kullanılan kitaplar ile e-öğrenme videoları Türkçe, İngilizce ve Almanca olmak üzere üç dilde hazırlandı.

Kepez ve Korkuteli ilçelerinde 50 kadın çiftçi eğitime katıldı

Proje kapsamında Kepez Altınova Mahallesi ile Korkuteli Kozağacı Mahallesinde gerçekleştirilen eğitimlere 50 kadın çiftçi katıldı. Eğitim sonunda başarılı olan kadın çiftçiler sertifikalarını 17 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek törenle teslim alacak.
 
Editör: TE Bilisim