Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Kalkan turan Erdoğan Yılmaz Lisesi tarafından “Yerden Göğe Meraklıyız” konulu bilim şenliği düzenlendi. Öğrenciler on gün boyunca bilim insanları ile bir araya geldi.

   TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında alınan destekle yürütülen şenliğin açılışını, Antalya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Karakaş, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Lisesi Okul Müdürü Ahmet Albayrak, okulun ve okulun yurdunun yapımın sağlayan hayırsever Özen- Turan Erdoğan Yılmaz çifti ve akademisyenler yaptı.  Açılışın ardından çeşitli üniversitelerden gelen bilim insanları, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte 10 gün boyunca arazide ve okulda bilimsel çalışmalar yaptı. Doğada incelemeler yapıldı.

Doç. Dr. Hakan Akıllı mantarlar, Prof. Dr. Aziz Aslan, uzman biyolog Lale Aktar Sözüer kuşlar, Prof. Dr. Varol Tok iki canlılar ve sürüngenler, Doç. Dr. İsmail Gökhan Deniz bitkiler,  Doç. Dr. Mehmet Sait Taylan ve Dr. Füsün Tezcan böcekler, Doç. Dr. Gülçin Akça bakteriler, Prof. Dr. Naime Aslan tatlı su canlıları, Prof. Dr. Hardem Aslan deniz canlıları, Öğretim Görevlisi Yasin İlemin memeli hayvanlar, Prof. Dr. Salih Cem İnan evren hakkında bildiklerimiz ve Dr. Öğretim Üyesi Deniz Şahin İnan da hücreler ve dokular hakkında atölye çalışmaları yaptı.  Arazide uygulamalar yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma 6. Bölge Müdürlüğü doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürlüğü’nden biyolog Bener Kılcan, milli parklar hakkında bilgilendirme yaptı. Milli parklarımızı tanıttı. Önemini anlattı.

  Proje ile ilgili olarak Kalkan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müdürü Ahmet Albayrak; öğrencilerimiz 10 gün boyunca, bilim insanları eşliğinde yaparak, yaşayarak eğitim yaptılar. Başta Akdeniz Üniversitesi olmak üzere, birçok üniversiteden gelen bilim insanları, yatıkları arazi ve atölye çalışmaları ile öğrencilerimizin geleceği üzerinde farkındalık yarattı. Projenin devam olarak, projenin bölge halkı üzerinde gerekli etkiyi yaratabilmesi için okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nazan Karaşahin bir tiyatro oyunu hazırlamakta. Mayıs ayında sahnelenecek oyunla, bölge halkına hayvan sevgisini, farklı hayvan öyküleri işle vermeye çalışacağız. Proje kapsamında arazide fotoğraflanan canlıları, Kalkan Kültürevi’nde sergileyeceğiz dedi.
 
Editör: TE Bilisim