Kaş Ziraat Odası tarafından " Modern Arıcılık Teknikleri ve Arıcılıkta Başarı Yolları" konulu konferans düzenlendi. Arı ve Bal Uzmanı olan, Arıcılık ve Bal üzerine bir çok kitabı bulunan, Türkiye’de Arıcılık ve kaliteli Bal’ın üretilmesi için konferanslar veren Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Kaş  Ziraat Odası Toplantı Salonunda Kaş’lı Arıcılara Modern Arıcılık Tekniklerini ve Arıcılıkta başarının yollarını anlattı. Konferansa Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer ile  Ziraat Odası Üyesi Arıcılar  katıldılar.

Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu Arıcılıkta Başarı Koşullarını anlatırken özet ile şunları söyledi;  “Arının 65 milyon yıldır sürdürdüğü doğal koşulları devam ettirmemiz gerekiyor. Tabiatta nasıl uygun koşullarda yaşıyorsa onu sağlamamız gerekiyor. Bu başarının temel koşuludur.
Arıcılıkta farklı bir durum var. Arıda Erkek diye bir olay yok. Erkek genetik olan Ana Arının şekil değiştirmiş halidir. Çünkü onun dölsüz yumurtasından çıktığı için, dölsüz yumurtası erkek olarak geliştiği için, genetik olarak tamamen Ana Arı’yı temsil ediyor.Bu sebepten dolayı Ana Arı kovanın hem Anası, hem de Babasıdır. Ana Arıyı seçerken çok dikkatli davranılmalı.

Bal verimine bakarak Ana Arı seçilmez. Bu son derece yanlıştır. Bakım ve Masraflara gelince.Türkiye’de bakım ve besleme adı altında Arıcının yapmış olduğu masraflar ve uygulamaların yüzde doksan dokuzu yanlış. Kaş yapalım derken , göz çıkartılıyor. Hatta bizim doğal yaşamını sürdürmesini istediğimiz canlımızın modern teknoloji ile en çok buluştuğu noktalardan bir tanesi maalesef sektörel bazda besleme sektörüne dayanıyor. Şeker üretimi, kek üretimi ve diğer maddeler. Bunların hepsi yanlış. Bir tek şeker , doğru zamanda besleme amacıyla değil , takviye için  kullanılırsa doğrudur.

Şeker besin değildir. Kimyasal maddedir. Pancarın içindeyken besin maddesi, çıktıktan sonra kimyasal maddedir. İnsana da zararlı, Arıya da zararlı. Arı hayatı boyunca bu maddeyi tanımamıştır.İnsanda tanımamıştır. Şekerin yüz yıllık bir geçmişi var. Ancak şekeri besin maddelerine takviye olarak kullanabilirsiniz.Kışı geçiren arıların bal üretimine hazırlanabilmeleri için beslenmeye ihtiyaçları var. Bu da kovanlara verilen şerbetle yapılıyor. Bu şerbetlerin temeli şeker ama hangi tür şeker kullanıldığı da önemli. Yanlış kullanım Arılarda sindirim sistemi sorunlarına ve dolayısıyla Arı soylarının tükenmesine neden oluyor. “Konferansın sonunda Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu “ Modern Arıcılık Teknikleri “ isimli kitabını okurlara imzaladı.
 
Editör: TE Bilisim