Kaş Kültür Evi’nde 27 Mart Çarşamba günü Sıfır Atık Konulu Konferans verilecek.Antalya’nın Kaş İlçesinde “ Sıfır Atık ” konulu konferans verilecek.Konferansa konuşmacı olarak Bea Johnson katılacak.

Kaş Kültür Evi’nde 27 Mart Çarşamba günü Saat 20:00’de başlayacak konferans ile çok daha az atık üretimi ile para ve zaman tasarrufunun sağlanması, daha sağlıklı, atıksız bir yaşam tarzını benimseme konusunda faydalı ve pratik bilgiler sunulacak.

BEA JOHNSON KİMDİR?

Bea Johnson ve ailesi 2008 yılından beri yılda bir kavanoz çöp üretmek amacıyla, sıfır atık yaşam tarzını benimsedi. Bea Johnson blogu  ve çok satanlar listesindeki kitabı Zero Waste Home ile  küresel bir hareket başlattı. Medyada geniş yer bulan Bea Johnson, New York Times tarafından ‘’Atıksız yaşayanların rahibesi’’  olarak gösterilip, bu yaşam tarzını benimseyen insanların sözcüsü oldu. 60 ülke ve 6 kıtada konuşma yapan Bea Johnson seyircileri arasında Google, Starbucks ve Birleşmiş Milletler de yer alıyor. Uluslarası 18 tur tamamlayan Bea Johnson Green Awards’ta da büyük ödülü var. O California'da yaşayan bir Fransız yerlisi.
 
Bea Johnson , mizah ve enerjiyle yorumladığı görsel bir sunum ile  parkuru boyunca karşılaştığı engelleri ve kabul gören çözümleri paylaşıyor. Sıfır Atık elde etmek için, 5 kuralın uygulanması için basit bir sistem sunuyor. Reddet, Azalt, Yeniden Kullan, Dönüştür ve Gübrele. Öğüt vermeden, yargılamadan, kendi hayat tarzı hakkında bilgilerini anlaşılır bir biçimde paylaşarak önyargıları kırıyor.Sıfır atığın iyi, daha sağlıklı olabileceğini, zaman ve para tasarrufu sağlayabileceğini ispatlıyor. Can sıkan bir konunun, herkes için erişilebilir olabileceğini gösteriyor.

Johnson’ı yakından tanıyan dostları ; “Bea Johnson kendini tutku, dinamizmini samimiyetle ifade ediyor. Evlerde uygulanabilir çözümlere, eşsiz bir bakış açısı sunuyor. Düzenlenen konferanslara katılan kitlelere farklı bir bakış açısı ve alışkanlıklarını değiştirmeye teşvik ediyor. Katılımcılar, sürdürülebilirlik konusunda az veya çok bilgili de olsalar, akla gelmemiş yeni olasılıkları keşfedeceklerdir. Evlerine daha farklı fikirlerle dönecek ve bu ilgi çekici konferansı onlara sunduğunuz için teşekkür edeceklerdir” açıklamasında bulundular.




 
Editör: TE Bilisim