Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde balıklar için yapay resif alanı oluşturmak amacıyla 200 adet beton blok batırıldı.

Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı'nın ortaklığında yürütülen projeyle çölleşmiş deniz tabanında balıkların üreyip barınabileceği alanların oluşturulması amacıyla 200 adet yapay resif batırıldı.
Finike'de faaliyet gösteren bir inşaat firmasına yaklaşık 150 bin TL karşılığında yaptırılan ve Finike Limanı'nda yüklenen yapay resif beton bloklar Mavikent açıklarında 30 metre derinliğe bırakıldı.

İzmir'den gelen özel firma tarafından yapılan batırma işlemini Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, KUTSO Başkanı Murat Günay, Mavikent Mahalle Muhtarı Adem Karataç ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Proje kapsamında 30 metre derinlikten başlayarak çeşitli kademelere bırakılan yapay resiflerin batırma işlemi projenin danışmanlığını da yapan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu gözetiminde yapıldı.

Editör: TE Bilisim