Tayland’ın bazı kentlerinde su bayramı süresince alkollü araç kullandığı için ceza alanlardan bazıları bugün morga götürüldü ve yaptıkları hatanın doğurduğu sonuç kendilerine bizzat gösterildi.
İki hafta önce sona eren su bayramında ölümlü kazaların sayısı çok artmıştı ve askeri hükümet sürücülere cezalar yağdırdı. Para cezalarının etkili olmadığı görüldükten sonra fikir aşamasında olan ‘morg cezası’ uygulamaya konuldu.

Bugün Tayland’ın kuzey illerinde alkollü araç kullanmaktan ceza alan sürücüler kalabalık gruplar halinde rehabilitasyon ve eğitim aldılar. Pitsanulok, Yasotorn ve Peçaburi şehirlerindeki alkollü araç kullananlar hastanelerin yoğun bakımlarına götürülüp oradaki kaza mağdurlarından yaşadıklarını dinlediler, ardından bu işin sonunun vardığı noktayı göstermek için morga ve bunun akabinde kendilerini beklemesi muhtemel olan hapishaneye götürüldüler.

Su bayramı süresinde ölenlerin sayısının 500’e yaklaştığı ve ölümlü kazaların büyük çoğunluğunun alkollü araç kullanımından dolayı meydana geldiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim