Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı 'Çiçek ve Çocuk' temalı botanik dalındaki Expo 2016 Antalya'nın katılımcı 52 ülkesi arasında ilk milli gün etkinliği, Güney Kore ekibi tarafından düzenlendi.

Antalya'da 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılışı yapılan Expo 2016 Antalya'ya 52 ülkeden katılım gerçekleşti. Kasım ayı sonuna kadar sürecek Expo 2016 Antalya'nın katılımcı ülkelerinden Güney Kore'nin bugün ülke bahçesinin açılışı yapıldı. Ardından da milli gün etkinliği düzenlendi.

 Expo 2016 Kongre Merkezi'ndeki etkinliğe Güney Kore ve Türkiye'den çok sayıda misafir katıldı. Güney Kore geleneksel dans gösterileriyle başlayan Milli Gün etkinliğinde Güney Kore'nin ulusal Gugak Grubu dans gösterileri beğeniyle izlendi. Kore geleneksel sanatların en yetenekli sanatçılarından oluşan grup, 1400 yıllık Kore geleneksel kültürü temel alınarak hazırlanan performansı sergiledi. Gugak Grubu'nun gösterisi zarif figürlerin yer aldığı dinamik bir performans olarak izleyenlerden büyük alkış aldı. Expo 2016 Antalya'ya, 'Kıyı Bahçesi' adını verdiği proje ile katılan Güney Kore bahçesinde Türkiye-Güney Kore arasındaki dostluğu anlatan özel bir köşe bulunuyor.
 
Editör: TE Bilisim