Malatya Akçadağ Öğretmen Okulu'nun 1966-67 dönemi mezunu emekli öğretmenler Antalya'nın Kaş İlçesi'nde buluştu.

Geçmişte Türkiye’de ilkokul öğretmeni yetiştiren kurumlar içinde çok önemli bir yeri olan Malatya Akçadağ İlköğretmen Okulu’nu, 1966-1967 yılında bitiren emekli öğretmenler, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde bir araya geldi. 50. yıl sonra bir araya gelen ak saçlı eğitimciler, birbiri ile hasret giderdi. Türkiye’nin birçok ilinden ve Almanya’dan gelen Akçadağlılar, birçoğu birbirini 50 yıl sonra görmenin mutluğunu yaşadılar.

    Organizasyonunu Akçadağ İlköğretmen Okulu’nun bitirdikten sonra, 30 yıl TRT Muhabiri olarak çalıştıktan sonra Antalya’da emekli yaşamını sürdüren Mustafa Tuncel ve eşi Hatice Tuncel’in yaptığı buluşmaya, 60 mezun ve o dönemin 4 öğretmeni katıldı. O dönem Malatya İlköğretmen Öğretmen Okulu’nda edebiyat öğretmeni olan Gülten Ergin, Azmi Arkı, beden eğitimi öğretmeni olan Ahmet Ergin ve matematik öğretmeni olan Mustafa Duru da katıldı. Öğrencileri ile hasret giderdi. O dönem Malatya Akçadağ öğretmen Okulu Müdürü olan ve yaşamda olmayan Yusuf Karacan’nın oğlu, aynı zamanda o dönem okulum müzik öğretmeni olan Turan Gürbüz’ün damadı, mali müşavir ve Kaş Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Nazif Karacan ‘da katılarak babasının ve kayınpederinin öğrencileri ile sohbet etti. Babası ve kayınpederi ile ilgili anılar dinledi. Okulun dört öğretmeni, 50 yıl sonra öğrencileri ile buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.

   Akçadağlılar, önce Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin Çukurbağ Yarımadası’ndaki Akropol Lokali’nde bir araya geldiler. Burada bir buluşma ve tanışma kokteyli verildi. Burada, Mustafa Tuncel, arkadaşlarına okulun kurumsal rengi olan birer erguvan renginde atkı, birer antik çağ çelenkleri hediye etti. Beş gün Kaş’ta kalacak olan Akçadağlılar; Patara Antik Kenti’ni gezecekler. Patara Antik Meclisi’nde bir sonraki buluşma yeri ve tarihini oylama ile belirleyecekler. Oradan Xanthos Antik Kenti’ni gezecekler.  Kekova’ya yat turu düzenleyecekler. Bir günde Kaş’ın komşusu olan Yunanistan’ın Meis Adası’na gidecekler. 22 Mayıs akşamı düzenleyecekleri gala gecesinde, kendileri ile birlikte olan dört öğretmenlerine birer onur belgesi sunacaklar.

   Buluşma kokteylinde bir araya gelen Akçadağlılar’a bir konuşma yapan buluşmanın organizatörü Mustafa Tuncel yaptığı konuşmada”Burada 50 yıl sonra buluşmanın hem coşkusunu, hem hüznünü yaşıyoruz. Bir zamanlar haşarı öğrencilerimizin kulaklarını çeken birer genç eğitimci iken, bugün burada yaşamın olgunluğunda birer ak saçlı olarak buluştuk. Tabi ki, birbirimizdeki fiziki değişimin, biraz yaşlanmanın hüznünü de burada yaşıyoruz. Ama, bazı arkadaşlarımızı 50 yıl sonra görmek bence bir ömre bedel. Ama daha çoşkulu olanda, dört öğretmenimizle burada birlikte olmak. Hepimiz bizi yetiştiren dört öğretmenimizin ellerinden öpüyoruz. Yaşamda olmayan öğretmenlerimizi ve arkadaşlarımızı da saygıyla anıyoruz. Işıklar içinde yatsınlar diyoruz” dedi.
  


Editör: TE Bilisim