Antalya'nın Kaş İlçesi Almanya'nın Kassel şehri yakınlarındaki Waldao Offene Gesamtschule'den  7 öğrenci ve 3 öğretmen’e ev sahipliği yaptı.
 
Kaş Merkez İlkokul ve Ortaokulu'nun konuğu olarak Antalya'nın Kaş İlçesi'ne gelen Alman öğrenciler, öğretmen Artur Mehmet, Julia Thom ve Doris Haan eşliğinde Kaş Aydın Haber Gazetesini ziyaret ettiler. Ziyarette Kaş Aydın Haber Gazetesi imtiyaz sahibi Adem Aydın ile sohbet eden öğrenci ve öğretmenler Gazete hakkında bilgi aldılar. Kaş Aydın Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Aydın arkadaşı öğretmen Artur Mehmet, Alman Öğretmen ve öğrencilerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
Alman öğretmen Artur Mehmet ise ziyarette yaptığı açıklamada, 2004 yılından bu yana her yıl Waldao Offene Gesamtscchule ile Kaş Merkez İlkokul ve Ortaokulu arasında kardeş okul İlişkisi’nin yürütüldüğünü, her yıl karşılıklı öğrenci ve öğretmenlerin ziyaretler gerçekleştirdiğini, Öğrencilerin okullarda derslere girdiklerini ifade ederek, öğrencilerin Kaş ve çevresini tanıdıklarını, Patara, Xanthos ve Antifellos antik kentlerini, Saklıkent, Kekova ve Limanağzı'nı gezdiklerini söyledi. Artur Mehmet, öğrencilerin Kaş’ta bulundukları süre içerisin de Türk kültürünü, örf ve adetlerini tanıma imkânı bulduklarını, Türk arkadaşlarıyla özellikle İngilizce iletişim sağlayarak, İngilizcelerini geliştirdiklerini belirterek, karşılıklı ziyaretler sayesinde uzun yıllara dayanan Türk-Alman dostluğuna, dünya barışına ve karşılıklı ön yargıların yıkılmasına katkı sağlandığını sözlerine ekledi.
 
Öğrenciler daha sonra gazetenin baskısının yapıldığı Alman malı Heidelberg marka matbaa makinesini yakından inceleyip, yetkilerden gazetenin tasarım ve baskı işlemleri hakkında bilgi aldılar.







 
Editör: TE Bilisim