Antalya’nın Kaş İlçesi Merkez İlk-Ortaokulu  Almanya'nın Kassel Şehrinden  gelen öğrencilere ev sahipliği yapıyor. Almanya’dan Kaş’a gelen öğrenci gurubu iki hafta süren ziyaretleri çerçevesinde okulda ve şehirde çeşitli etkinliklere katılıyorlar. Gönüllü ev sahibi ailelerin ev sahipliğinde konaklayan öğrencilerin tüm masrafları okul velisi olan ev sahibi aileler tarafından karşılandı.

Almanya’nın Kassel şehri ile Kaş’ın Merkez İlk-Ortaokulu arasında 2004 yılından bugüne kardeş okul ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Ziyaretlerin masrafları her iki şehirde gönüllü aileler tarafından karşılanıyor. 

Kaş’ın Merkez İlk-Ortaokulu Müdürü Yusuf Alagöz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ,  “ Okulumuz ile Almanya’nın Kassel şehrindeki kardeş okulumuz arasında 2004 yılından bugüne kardeş okul ziyaretleri gerçekleştiriliyor . Masraflarının tamamı veliler tarafından karşılanan bir organizasyon. Bu yıl Almanya’dan gelen 7 öğrenci misafirimiz oluyorlar. Kendilerine geleneksel Türk misafirperverliğini ,  okulumuzdaki eğitim öğretim faaliyetlerimizi, kentimizin sosyal, kültürel ve tarihi değerlerini tanıtıyoruz. Özellikle yemek kültürü ve ingilizce dil eğitimi projenin öncelikli olarak amacı. Öğrenciler ilk başta biraz sıkılıyorlar, yemeklerimizi yiyemiyorlar ancak dönerken hayran kaldıkları Kaş’tan ve insanlarından ayrılmak istemiyorlar. Misafir öğrencilerimiz döndükten sonra Kaş’tan 13 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmen 7-21 Haziran tarihlerinde Kastel’e gidecekler. Burada Alman ailelerin ev sahipliğinde konaklayacaklar ve tüm masrafları ev sahibi aileler tarafından karşılanacak ” dedi.

Öğrencilere Kaş’ta yerleşik olarak yaşayan ve bölgeyi çok iyi bilen Alman vatandaşı Artur Mehmet rehberlik ediyor.
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim