Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan '2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçları açıklandı. Geçen yıl 36'ncı sırada yer alan Akdeniz Üniversitesi, bu yıl 12 üniversiteyi geride bırakarak 24'üncü sıraya yükseldi.


Bu seneki endekste üniversiteler, 'bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği', 'fikri mülkiyet havuzu', 'işbirliği ve etkileşim' ile 'ekonomik katkı ve ticarileşme' olmak üzere 4 boyutta, 19 göstergeye göre sıralandı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite olma yolunda her yıl yeni adımlar attıklarını belirterek, şöyle konuştu:


"Üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Antalya Teknokent ve Akdeniz Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisimizle yaptığımız çalışmalarla girişimcilik ruhunun ve yenilikçilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Son açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde bilim, teknoloji ve sanayiyi bir araya getiren üretimin merkezinde bir üniversite olma yolundaki çabalarımızın sonuç vermeye başladığını görmek bizleri sevindirdi. Umuyorum ki önümüzdeki yıllarda Akdeniz Üniversitemizi daha üst sıralarda göreceğiz."

 
Editör: TE Bilisim