Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerindeki, eğitimi yarıda kalan kadın ve kız çocukları için 'Beni Hafife Alma' isimli dijital eğitim projesine dijital otobüs de eklendi. Teknobüs, ilk olarak Altınova'da seralarda çalışan kadınlara ulaştı.

Eğitimi yarıda kalmış kadınların eğitimini devam ettirerek diplomaları alması amaçlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerindeki 'Beni Hafife Alma' projesi kapsamında Antalya'da eğitimlerine devam eden kadın sayısı 1600'ün üstüne çıktı. Proje kapsamında faaliyete yeni geçirilen gezici teknobüsün tanıtımı Altınova'da Esen İlkokulu'nda yapıldı. Vali Münir Karaloğlu, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve ilgili kamu kurumlarının temsilcilerin katıldığı törende bölgede seralarda çalışan ve eğitimini yarıda bırakmış kadınlarla bir araya gelindi.

Projenin başladığı ilk günlerde kadınların heyecanı ve gözlerindeki ışıltıyla bu işin tutacağını anladıklarını belirten Vali Münir Karaloğlu, “İlk başladığında 300 hanımefendi sisteme dahil olmuştu, 14 Nisan'dan bugüne rakam 1600'ü aştı. Bu bizi son derece sevindiren ve Antalya'da bir şekilde eğitimi yarım kalmış hanımefendilerin ne kadar arzulu, istekli olduğunu göstermesi bakımından da önemli bir rakam" dedi.

Projede esas kitlenin kadınlar olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, "Eğitimi yarıda kalmış ve eğitim alamadan eğitim çağının dışına çıkmış kadınlarımıza dijital tabanlı yeni bir fırsat sunuyoruz. Daha önce tablet, internet, uzaktan eğitim imkanları sağlamıştık, bugün yeni bir sekment ekliyoruz. Teknobüs denilen gezici eğitim aracı ile farkındalık yaratılacak. Mahalleler, seralar gibi kadınların bulunduğu mekanları bu araç gezecek ve belli noktalarda durarak interaktif olarak hem eğitim alma şansları olacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim