Antalya'nın Kaş İlçesi'nde faaliyet gösteren Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Derneği ilk ve ortaokul öğrencilerine giysi ve burs desteği sağladı.

Kaş Çocukları İçin Çalışkan Arılar Derneği, Kaş Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önerisi doğrultusunda Kasaba Şehit Yusuf Polat Yatılı Bölge İlk ve Ortaokulu ile Ağullu Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlk ve Ortaokulu'ndan 30 öğrenciye kışlık giysi sağladı. Öğrencilere kaban, bot, eşofman ve tişört hediye edildi.
Dernek, Kaş'tan çeşitli Fen ve Anadolu Lisesi'ni kazanan 25 öğrenciye de aylık 250'şer lira burs veriyor. Öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önerisi ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın onayıyla belirlendi.

Dernek Başkanı Neriman Önal, "Kaş ve Kalkan'da birer mağazamız var. Üyelerimizin çoğunluğunu Kaş ve çevresinde yaşayan yerleşik yabancılar oluşturuyor. Amacımız eğitime her aşamada destek vermek. İki mağazamızdan sağladığımız gelirleri, öğrencilerimize ve desteğe muhtaç ailelere harcıyoruz. Daha önceki yıllarda üniversite öğrencilerine burs veriyorduk. Ancak aldığımız kararla, eğitimin temelden desteklenmesi gerektiğine inanarak ortaöğretim öğrencilerine burs vermeye karar verdik" dedi.
Editör: TE Bilisim