Antalya'nın Demre İlçesi'nde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen halk oyunları şöleni, yoğun ilgi gördü.

Demre'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Halk Eğitim Folklor Şenliği, Beymelek Mahallesi'ndeki Karabibik Kültür Salonu'nda yapıldı. Şenliği, Kaymakam Murat Uz, eşi hakim Ayşem Uz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Ak Parti Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, MHP İlçe Başkanı Alim Atabey, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar izledi. 

Şenliğe, Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 5 usta öğreticisinin ilçedeki 12 okulda açtığı halk oyunları kurslarında eğitim alan 12 ekip katıldı. 

Halk oyunları ekipleri Antalya, Teke, Ege, Karadeniz ve Silifke yöresinden birer gösteri sundu. Ekipler, oynadıkları hareketli oyunlarla, izleyenleri coşturdu. Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necip Uçar, halk oyunlarının Türk ulusunun önemli bir kültür zenginliği olduğunu kaydetti. Bu zenginliği yaşatmanın ve gelecek kuşaklara taşımanın görev olduğunu kaydeden Uçar, "Kurslarla çocuklarımızı, gençlerimizi halk oyunlarımızla tanıştırıyoruz. Nüfus oranına göre, Antalya'da en çok kurs açan Halk Eğitim Merkezi biziz" dedi.

Kaymakam Murat Uz ise yaptığı konuşmasında şunları dedi:

"Burada izlediğimiz oyunlar, bizim kültürümüz, yaşamımız. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz açtığı kurslarla, bu kültürün yaşatılmasında, özellikle kadınlarımızın üretime katılmasında, üretken hale gelmelerinde çok önemli bir işlev yerine getiriyor. Kadınlarımızın kurslara katılmasındaki ilgi bunun en güzel kanıtı".
Editör: TE Bilisim