Demre İlçesi'nde ortaokul öğrencileri 'Yanlışlıklar' adlı tiyatro oyununu sahneledi.

    Antalya’nın Demre İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Yunus Emre Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, oynadıkları tiyatro oyunu ile büyükleri düşündürdüler. Yunus Emre Ortaokulu Tiyatro Topluluğu, Feyza Hepçilingirler’in, “Yanlışlıklar” adlı tiyatro oyununu sahneye koydu.

   Yunus Emre Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Sıtkı Karataş’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda, 45 öğrenci rol aldı. Demre Belediyesi Kültür Salonu’nda sahnelenen oyunu,  Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Topakçı, Okul Müdürü Yakup İkiz, okul müdürleri, öğretmenler ve Demreliler izledi. 350 kişilik salonun tamamı doldu. 3 perdelik oyunda, özellikle eğitimde anne ve babaların kendilerince doğru bildikleri, yanlışlar hicivli bir dille sahneye konuldu. 45 öğrenci, oyunda anne ve babalarının yaptıkları yanlışları salonda olan anne ve babalarına anlattı. Anne ve babalar kendi yanlışlarını çocuklarından dinledi. Çocuklarını alkışladı.

   Oyun sonunda bir konuşma yapan oyunun yönetmeni ve Türkçe Öğretmeni Sıtkı Karataş yaptığı konuşmada” Bir toplumun kültür ölçüsü tiyatrolardır. Yanlışlarımızı, doğrularımızı tiyatroda öğreniriz. Adama insanlık orada alkışlanır. Bugün çocuklarımız, bizim yaptığımız yanlışları bu oyunla bize anlattılar. Dileriz bu yanlışları bir daha yapmayız” dedi.

  Oyunun sonunda Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Topakçı, öğrenciler adına öğretmen Sıtkı karataş’a çiçek vererek teşekkür etti.









 
 
Editör: TE Bilisim