Finike Canan Yavuz Gürkan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde, öğrenciler, öğretmenler, idari personeller ve diğer yardımcı personelin katılımıyla geleneksel 'Zeka Oyunları, Akıl Oyunlar, Bilgi Yarışması' etkinliği gerçekleştirildi.

Finike Canan Yavuz Gürkan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde, satranç, mangala, koridor gibi zeka-akıl oyunları ve kelime- işlem bilgi yarışmaları düzenlendi. Etkinlikler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde final yarışmalarıyla sona erecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, yarışmalarla öğrencilerin boş zamanlarına farklı ve faydalı bir seçenek oluşturmak, zeka ve akıl oyunlarıyla matematiksel işlem yeteneklerini, sosyal- kültürel birikimlerini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Karataş, "Öğrencilerin sosyalleşmelerine, arkadaşlarıyla aralarındaki kaynaşma ve uyum becerilerini geliştirmeye Dikkatlerini yoğunlaştırmalarını ve belirli bir konuya odaklanmalarını sağlamak. Ayrıca, sözel iletişim becerilerini geliştirmek suretiyle kendilerini ifade etme becerilerine, özgüven oluşumuna, zengin kelime haznesine, bilgi dağarcığına sahip olmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor" dedi.
Editör: TE Bilisim