Antalya'da yabancı dil eğitim kurumu da işleten Yılmaz Altuntaş, sadece turizm sektöründe görev yapan personele yönelik geliştirdiği e-öğrenme portalıyla, 'Turizm İngilizcesi' öğretiyor.

Yaklaşık 12 yıldır yabancı dil eğitim kurumları işlettiğini anlatan Yılmaz Altuntaş, bugüne kadar çok sayıda turizm tesisinde çalışan personele yabancı dil eğitimleri verdiğini söyledi. Bu sürede turizmin çok önemli bir eğitim ihtiyacı olduğunu fark ettiğini belirten Altuntaş, “Klasik eğitimlerle ve eğitim müfredatıyla bu sorunun çözülemeyeceğini gördüm. Nispeten uzun süren yabancı dil eğitimlerine kurumların yeterli vakit ayıramaması ve kursların turizm çalışanlarına ekonomik bir çözüm sunamaması nedeniyle bu alanda bir çalışma yapmaya karar verdim" dedi.

'Turizm İngilizcesi' adında bir kitap yazdıktan sonra yurtdışından aktörler getirerek beş yıldızlı bir tesiste eğitim videoları hazırladıklarını kaydeden Altuntaş, bu konuda dünyada kendi alanında bir ilke imza attıklarını da dile getirdi.

Sürecin işleyişine ilişkin de bilgi veren Altuntaş, “Turizm tesisinde bir personele kitap veriyoruz. Personel kitabın içerisindeki şifreyle internet sitesine kayıt oluyor. Kitap, videolar, dökümanlar ve testler sayesinde personel başka hiçbir şeye ihtiyaç duymadan 7/24 eğitimini alıyor. İnsan kaynakları veya ilgili birimler, personelin öğrenme performansını yine kurduğumuz sistemle takip ederek ölçebiliyor ve raporlayabiliyor. Personel, yeteri kadar tekrar yapabiliyor ve öğrenme hızını kendisi belirliyor" diye konuştu.

Yılmaz Altuntaş, hazırladıkları çalışmayla, sektörün önemli otel zincirlerinden ve sektörün duayenlerinden de oldukça ilgi gördüklerini kaydetti.
 
Editör: TE Bilisim