İL Milli Eğitim Müdürlüğü ile Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından okul kantinlerinde uyulması gereken kurallar ve yasaklı yiyecekler konusunda kantinci esnafına bilgi verildi.

AESOB'ta düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Gürcan, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hoplar, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Döşemealtı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, Trafik ve Sürücü Eğitimleri Daire Başkanı Ercan Alpay ve Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre'nin katılımıyla kantinci esnafının sorunları ve çözüm önerileri hakkında toplantı düzenledi.

263 KANTİNCİ ESNAFI İLE AESOB'DA

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, çocukların daha sağlıklı ve faydalı beslenebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir araya gelerek istişare toplantısı düzenlediklerini söyledi. Antalya'nın merkez 5 ilçesinde birliklerine kayıtlı 263 kantinci esnafı bulunduğuna değinen Başkan Dere, "Tüm esnafın sıkıntılarını tek tek not alarak Milli Eğitim Müdürümüze iletiyorum. Şimdi ise tüm bu konuları beraber konuşma zamanı" dedi. Başkan Dere, toplantıda, kira bedelleri, okullarda güvenlik, yasaklı yiyeceklerin satışı ve 2017- 2018 yılı fiyat tarifelerinin belirleneceğini söyledi.

ARSLAN: BURADA SİZİ DİNLEYECEĞİZ

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise yaptığı konuşmada, sunmuş oldukları hizmetlerin merkezinde öğrencilerin olduğunu belirterek, kantinlerin işletilmesi konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Bakanlığın uygulamış olduğu satışı yasak olan kantin ürünleri hakkında bilgi veren Arslan, “Kantinlerinizde çalıştırdığınız arkadaşlarınız konusunda hassas olmalısınız. Okul yönetimi ve aile birliği ile iyi ilişkiler kurmalı ve doğru bir iletişim kurmalısınız. Bakanlığımız tarafından belirlenen kırmızı, turuncu ve yeşil gıdalar konusunda dikkatli olmalısınız; kırmızı gıdalar satışının kesinlikle yasak olduğu, turuncu gıdalar dikkatli tüketilmesi gereken ve yeşil gıdalar ise bulundurulması serbest olan ve tavsiye edilen sağlıklı gıdalardır" dedi.

Açılış konuşmalarından sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri kantinci esnafı dinledi. Güvenlik, asitli gıdaların satışının yasaklanması, kantincilerin mesleki faaliyet belgelerinin alınması, cep marketler ve birçok konu hakkında sorulan soruları cevaplandıran Yüksel Arslan ve Adlıhan Dere, sorunların çözümü konusunda da bilgiler verdi. Toplantı sonrasında AESOB Başkanı Adlıhan Dere, katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'a 'kardeşlik ve yol arkadaşlığı anlamı taşıyan' Ahi Evran heykeli takdim etti.
Editör: TE Bilisim