Antalya’nın Kaş İlçesi Anadolu İmam-Hatip Lisesi  “Mevlidi Nebi “ programı düzenledi. Kaş’ın Kınık Mahallesinde bulunan Kaş Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul bahçesinde düzenlenen programa Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan,Kaş ASAT Büyükşehir Koordinatörü Musa Yücel, Okul müdürü Yusuf Ağünlü, Okul Aile Birliği yöneticileri, öğrenci velileri, öğretmen, öğrenci ve  davetliler katıldılar. Program Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı'nın Okunması ile başladı. Ardından Kuranı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

 Programın açılışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak şunları söyledi; “İmam Hatip lisemizde Mevlid-i Nebi programı için bir araya geldik. Bu programlar bize  gösteriyor ki peygamberimiz hayatımızın her yerindedir. Peygamberimiz getirmiş olduğu hakikatleri o günde taze, bu günde tazeliğini korumaktadır . Kıyamete kadarda taze kalacaktır. Ne mutlu bizlere ki , medeniyet olarak ta peygamberimizi benimsemiş ve onun getirdiği hakikatlerden yararlanıyoruz. Her şeyden önce peygamber toplumun barışı için çalışmış,  sevgiyi, merhameti , hoşgörüyü, anlayışı, adaleti, ahlakı  getirmiştir. Ahlak olmadan doktor olursa bir insan, insanın canından önce parayı düşünür. Vicdan olmadan da yanlış işlere girer. Bu programlarda yetişen öğrencilerimize peygamberin örnekliğini öğretmede çok faydalı olmaktadır. Sizlerinde programa  katılımından dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum  hepinize selamlarımı iletiyorum.”

Okul müdürü Yusuf Ağünlü de  programda bir konuşma yaptı. Ağünlü konuşmasında ; “ Milletin memleketin devletin okulu olan Kaş Anadolu İmam Hatip Lisemizin bahçesinde düzenlemiş olduğumuz mevlidi nebi programımıza hepiniz hoş geldiniz. Peygamberimiz Efendimiz Muhammmed (as) tüm zamanlara, tüm mekanlara ve tüm insanlara gönderilmiştir. Dini İslam’ın yolunda bıkmadan usanmadan yorulmadan korkmadan çalışmıştır. Bizlerde İmam Hatip nesli olarak  bilimde, ahlakta bıkmadan usanmadan yorulmadan korkmadan çalışmaya devam edeceğiz. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’in milli marşımızı da korkma diye başlatması bunun içindir“dedi.

 Konuşmaların ardından Koro tarafından İlahiler ve Ezgiler okundu. Ardından öğrenciler Şiirler okudular. Daha sonra Tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Program Peygamberimize Mektup, Peygamberimize Şiir konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, dua edilmesi ile sona erdi.



 
Editör: TE Bilisim