Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, Kaş Turan Erdoğan Fen Lisesi'nde yapılan bir sınavda bazı öğrencilere cevap kağıtlarının önceden verildiği, olayın ortaya çıkması üzerine de öğrenci notlarının E-Okul sisteminden silindiğini belirterek, Antalya Valiliği ve Kaş Kaymakamlığı'nı göreve çağırdı.

Kaş Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nde sorunların bitmediğini ve sürekli teftişlerin, soruşturmaların yaşandığını belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, öğretmen ve öğrencilerin tedirgin olduğu, başarılı öğrencilerin okuldan ayrılmak istediği bu eğitim yuvasında son olarak sınav ve notlarla ilgili bir skandalın konuşulduğunu söyledi.
Okuldan tayin nedeniyle ayrılan fizik öğretmeni Ali Üstün'ün hazırlayıp idariye teslim ettiği telafi (ortalama yükseltme) sınav sorularıyla 10 Haziran Cuma günü Ortak Fizik Sınavı yapıldığını belirten Mehmet Balık, şu iddialarda bulundu:

"Bu sınavda kimi öğrencilere cevaplar verilerek yüksek not almaları sağlanıyor. Soruların cevaplarının verildiğini duyup, 'biz de girmek istiyoruz' diyen öğrencilere kurumsallıktan çıkarak gayri ciddi şekilde birkaç tur daha sınav yenileniyor. Alınan notlar aynı gün e-okul sistemine kaydediliyor. Sınava giren öğrencilerin yüksek not almaları ve cevapların kendilerine verildiğini söylemeleri üzerine, sınava girmeyen ve haklarının yenildiğini düşünen kimi öğrencilerin şikayet edeceği söylentileri üzerine, 14 Haziran Salı günü okul idaresi bu notları e-okuldan kaldırıyor ve sınavı yapılmamış sayıyor. Notlarının silindiğini e-okul sisteminden fark eden öğrenci ve veliler, okula gidip durumu sorunca da performans notları yükseltilerek sınıf geçmeleri sağlanıyor. Giden fizik öğretmeninin performans notları değiştiriliyor."

Büyük umutlarla ve hayallerle bir hayırsever tarafından yaptırılıp devlete teslim edilen bu okulun kamuoyunda karne sevinci yerine bu tür konularla anılması ve tartışılmasının ilgili ilgisiz herkesi üzdüğünü ifade eden Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Balık, "Bu durumdan okul idaresi habersiz midir? Bu konuya Eğitim İş olarak duyarsız kalmayarak olayın takipçisi olacağımızı buradan beyan ederiz. Sayın Antalya Valisi ve Kaş Kaymakamını da bu konuda gerekli işlemleri yaptıracaklarına inanıyoruz" dedi.(
Editör: TE Bilisim