Kaş Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Erdal Hacıvelioğlu Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’na müracaat ederek, Kaş ilçesi Gökçeören (Seyret izne mevkii) mahallesindeki eski ilkokulun eğitim ve öğrenime kazandırılmasını talep etti.

Başkan Erdal Hacıvelioğlu talebinde şu görüşlere yer verdi; “ Kaş ilçesi Gökçeören (Seyret izne mevkii) mahallesindeki eski ilkokul 1946 yılında köyün sakinleri ile yapımına başlanmış ve aynı yıl ilk öğretmen atamasıyla Eğitim ve Öğretime kapılarını açmıştır. Okulun alanı 8000 m2 ve ilçe merkezine 10.KM uzaklıktadır. Köy okullarının Taşımaya geçilmesi sonucu atıl durumda kalmıştır.

Bir turizm işletmecisi okulu kiralayarak restore etmiş ve Mektephan adında işletilmiştir. Kullanım süresi bittiği için okul Kaş ilçe milli eğitim müdürlüğünce geri alınmış olup şu anda boştur.

Biz Kaşlılar olarak bu öğretim kurumunun tekrar sizin belediyeniz tarafından eğitim ve öğrenime kazandırılmasını buranın Matematik ve Fen Bilimleri Köyü olarak kullanılmasını istiyoruz.

Okula Fizik – Kimya-Biyoloji Laboratuarları açılmasını, Üniversiteler ve sosyal sorumluluk projesine katılacak öğretmen ve kişilerle çocuklarımızın geleceğe hazırlamak istiyoruz. Eğer bu projeyi uygulamaya koyabilirsek Kaş Eğitim ve Sağlık Vakfı olarak katkı sağlarız.

Vakfımız bağışlarla iş yapabilen bir Vakıftır. Daimi bir geliri yoktur.Sizin öncülüğünüzde katılımcılarla destekleyici firma ve şahıslarla bu işi başaracağımıza inanıyoruz. “
 
Editör: TE Bilisim