Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri AB destekli proje kapsamında yurtdışında eğitime katıldı.

 Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Selçuk Gebeş koordinatörlüğünde hazırlanan 'Çevre ve Bilgi Teknolojilerinin Eğitimde Kullanılması Projesi' AB Bakanlığı AB Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edildi. Projenin yürütülmesi için okula 22 bin euro hibe edildi. İlk olarak Proje Koordinatörü Selçuk Gebeş ve matematik öğretmeni Hayati Çetin, İtalya'nın Floransa kentindeki eğitim çalışmasına katıldı. Bir yıl sürecek proje kapsamında okulun öğretmenleri Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve Romanya'da konu ile ilgili eğitim çalışmalarına katılacak.

 Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil İbrahim Göçen, Türkiye'de projesi kabul edilen 120 okuldan, Antalya'da ise 10 okuldan biri olduklarını söyledi. Projeyle öğretmenlerin çağın gereklerine uygun olarak bilgi ve donanımları edineceğini aktaran Müdür Göçen, "Edindikleri bilgileri öğrencilerimizle paylaşarak okulumuzdaki eğitim kalitesini artıracaklardır. Öğretmelerimiz yurtdışına çıkarak, önce kendilerinde Avrupa ve AB düşüncesini yerleştirecekler, bu yolla ülkemizin ve okulumuzun AB entegrasyonuna katkı sağlayacaklardır" dedi.
Editör: TE Bilisim