Antalya'nın Kaş İlçesi'nde TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

 Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi'nde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı yapıldı. Fuarda öğrencilerin hazırladığı projelerin yanında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kaş ve Fethiye ekipleri ile Kaş Belediyesi, Kaş Ziraat Odası, Acıbadem Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Bağışı Merkezi, Medikal Arama ve Kurtarma Derneği ile Kalkan Aile Sağlığı Merkezi de stant açarak katkı sağladı.

 Fuarın açılışına Kaymakam Bilgihan Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, okulun kurucusu hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bilim fuarı, çevrede eğitim öğretim yapan okullarda eğitim öğretim gören yaklaşık 2 bin öğrenci tarafından ziyaret edildi. 9 ve 10'uncu sınıf öğrencilerinin hazırladığı fizik, kimya ve biyoloji dalarındaki 100 projenin yer aldığı fuar ilgiyle takip edildi.
AKUT standında tanıtım, deprem ve gönüllülük konularında da eğitim verilerek, araç gereç tanıtımı yapıldı. Kaş Ziraat Odası'nın standında ise organik tarım ürünleri tanıtıldı.

 Hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz, "Yaptırdığım okulda öğrenim gören gençlerle gurur duyuyorum. Çocuklarımın gözlerinde bilimin ışığını görüyorum" dedi.
 İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan da "Bugün burada bir bilim şöleni yaşıyoruz. Ülkemizin geleceğine yön verecek olan bilim insanlarının ayak sesleri, bu şölende görülüyor" diye konuştu.





Editör: TE Bilisim