Antalya'nın Kaş ilçesinde Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı dolasıyla 7. Geleneksel Gençlik Sergisi açıldı.
 
 Kaş İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan sergi Kaş Kültürevi'nde açıldı. Serginin açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Okul Müdürü Kemal Mutlu, sergiyi hazırlayan görsel sanatlar öğretmeni Zeynep Ateş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
 İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Milli mücadelenin, Samsun'dan Atatürk'ün yaktığı kurtuluş ateşinin 100. yılını kutluyoruz. Atatürk bugünü Türk gençliğine armağan etti. Atatürk'ün bir sözü bugün bu sergide yaşama geçiyor. 'Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözü burada gençlerin ellerinde, fırçasında hayat buluyor. Gençlerimiz yaptıkları sanat çalışmasıyla 100. yıl coşkusuna katkı sağladı. Bu serginin amacı ulusal mücadeleyi gençlerimize anlatmak, o ruhu yaşatmak, ayrıca 7. kez açılması ve geleneksel hale gelmesi övgüye değer" dedi.
 
 23 Mayıs'a kadar açık kalacak sergide, İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin tuval üzerine yaptığı akrilik, yağlı boya, kağıt üzerine guaj boya, karakalem, kuru boya ve mangala çalışmalarından oluşan 45 eser yer alıyor. Serginin açışında ve sergi boyunca İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, bağlama ve gitar dinletisi sundu.
 
Editör: TE Bilisim