Antalya'nın Kaş İlçesi'nde anasınıfı ve ilkokul öğrencileri Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni gezdi, özel kum havuzunda kazı yapmayı öğrendi.

 Kaş'a bağlı Patara Mahallesi'nde eğitim öğretim yapan Patara İlkokulu'nun ana sınıfı ile 4'üncü sınıf öğrencileri, Patara Antik Kenti'ni ziyaret etti. Öğretmenleri Pırıl Anıl Arıkan ve Ali Aydemir'le birlikte Patara Antik Kenti'ne gelen öğrencileri, Patara Kazıları Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve antik kent görevlileri karşıladı.

 Öğrencilere Patara Antik Kenti ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Havva İşkan Işık, sorularını da yanıtladı. Ardından öğrenciler kendileri için hazırlanan özel kum havuzunda kazı yaptı ve buraya önceden gömülmüş eserleri buldu. Öğrencilere daha sonra antik kent gezdirildi. Kazıya katılan öğrencilere tarihi korumanın önemi anlatıldı.

 Prof. Dr. Havva İşkan Işık, "Çocuklarımıza tarih bilinci kazandırmak amacıyla bugün onlarla birlikte Patara'daydık. Kendilerine kazı yapmayı öğrettik. Arkeolojinin ne olduğunu anlattık. Eski eserleri tanımayı ve sevmeyi öğrettik. Bu nedenle çok mutluyuz" dedi.





 
Editör: TE Bilisim