Kaş İlçesi'nde düzenlenen yarışmada ortaokul ve lise öğrencileri kompozisyon, öğretmenler ise öykü ile Likya'yı anlattı.
 
   Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, ortaokul ve lise öğrencileri arasında “Likya” konulu kompozisyon yarışması düzenlendi. Öğretmenler arasında da, “Likya” konulu öykü yarışması düzenlendi. Kompozisyon yarışmasına 82 öğrenci, öykü yarışmasına 41 öğretmen katıldı.
 
   Yarışmaya katılan kompozisyonlar,  5 kişilik jüri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri, Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe öğretmenlerinden oluştu. Ortaokul ve lise öğrencileri, aynı kategoride değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonunda kompozisyon yarışmasında birinciliği İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi’nden Fatma Aylin Uşaklı, ikinciliği Kınık Ortaokulu’ndan Fatma Nur Akar, üçüncülüğü de Sarıbelen Ortaokulu’ndan Ayşe Nur Ateş aldı.
 
   Öğretmenler arasındaki öykü yarışmasında birinciliği Yeşilköy Hilmi Toksoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tolga Demir, ikinciliği Kalkan Mustafa Kocakaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Öğretmeni Elem Demirtaş, üçüncülüğü de Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Mustafa Karabaş aldı.
 
     Kompozisyon yarışmasında ilk üç dereye girenlere beşer yüz lira para, birer mini kütüphane hediye edildi. Öykü yarışması birincisine 750 lira, ikincisine 500 lira, üçüncüsüne 250 lira, üçüne de birer kitap seti hediye edildi.
 
  Yarışmada dereye girenlere bir ödül töreni düzenlendi. Ödülleri, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar ve Belediye Başkanı Halil Kocaer verdi.






 
 
Editör: TE Bilisim