Antalya'nın Kaş İlçesinde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yarı yıl tatili başladı. Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı  62 okulda 9 bin 375 öğrenci ile 831 öğretmen tatile girdi. Bu yılki  karne töreni Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar,Kaş  İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan’ın katılımlarıyla Kaş’ın Ova Mahallesi’ndeki Ova Şehit  Ömer Halisdemir İlkokulunda gerçekleştirildi. Kaymakam Bayar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atılgan Öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini vererek karne heyecanlarını paylaştılar ve iyi tatiller dilediler. Kaymakam Bayar öğrencilere  bol bol dinlenmelerini , sosyal etkinliklere katılmalarını ve kitap okumalarını tavsiye etti. Okullardaki karne heyecanına velilerde eşlik ettiler.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan yarı yıl tatili ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  şunları söyledi;  “ 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi, öğrencilerimizin ara karnelerini almaları ile sona erdi. Her bir öğrencimizin değerleri farklı, farklıdır. Her biri farklı özellikler ve yetenekler ile donatılmıştır. Öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği Türk Milli Eğitiminin  genel amaçları, Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde bir dönem boyunca eğitim aldılar. Öğrencilerimize aileleriyle vakit geçirmeleri, ailece kitap okumaları, sinema ve tiyatro gibi kültürel-sanatsal etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Öğrencilerimiz bu süreyi çok iyi değerlendirmeli, edindikleri bilgileri tatlı bir tatil modunda gözden geçirmeliler. Kaş İlçemizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan birinci dönem tamamlandı ve başarılı bir ikinci dönem bekliyoruz.Bugüne kadar gösterdikleri gayretler için tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz ”

Milli Eğitim Bakanlığı genelgesiyle öğrencilere yarı yıl tatilinde ev ödevi verilmedi. Öğrenciler 5 Şubat Pazartesi gününden itibaren ikinci dönem eğitim-öğretimine başlayacak.
Editör: TE Bilisim