Antalya’nın Kaş İlçesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenler ile kutlandı. Kaş’ta ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda  Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Çelenk sunumu yapıldı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

   Daha sonra Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Program Kaş’ın Gökseki Mahallesi’nde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

   Programa Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, , Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Halil Baydemir, Ak Parti İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan , Şehit Öğretmen Aileleri, Meslek Odası Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları’nın Temsilcileri ile Öğretmen ve Öğrenciler katıldılar.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan Günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı Atılgan yaptığı konuşmasında ; “Bu gün 24 Kasım Öğretmenler günü. Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerine Baş öğretmen oluşunun yıl dönümü.Ardından 1981 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100’üncü yılı anısına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aldığı karar ile 1881 yılından itibaren 24 Kasım Tüm Öğretmenlere Öğretmenler günü olarak hediye edildi.Böylece  bu günün ne kadar yüce bir anlam taşıdığı bir kez daha ortaya çıkıyor.Biliyoruz ki; gelecek nesilleri yetiştirmeden bir medeniyetin devam etmesi, bir milletin devam etmesinin ilerlemesinin ihtimali yok.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk biz öğretmenlere neslin yetiştirilmesi, gençliğin yetiştirilmesi, milletin daha ileri seviyelere gitmesi  görevini yüklemiştir. Her zaman söylediği gibi Yurtta sulh, Cihanda sulh ilkesini uygulayacak bir gençliğin yetiştirilmesi için öğrencileri biz öğretmenlere emanet etmiştir. Tabi ki, Öğretmen arkadaşlarımızın taşıdıkları yük az değildir. Ancak bizimle beraber millet olarak eğitimciyiz. Anne Baba olarak, birey olarak , vatandaş olarak  birer eğitimciyiz.Tüm öğretmenlerimizin günlerini kutluyor saygılarımı sunuyorum.  ” Dedi.

Programda daha sonra Şehit Öğretmenler videosu ve oratoryosu gösterimi yapıldı. Ardından Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez’in Ailesine Unutulmadıklarının ifadesi olarak Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ve Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan tarafından hediyeleri takdim edildi.

Program Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Adaylığı Sona Eren Öğretmenlerin Kaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Recep Madenci Eşliğinde yemin etmeleri ile devam etti. Program Müzik Öğretmeni Seyhun Özkul yönetimindeki Koro tarafından tarafından sunulan müzik dinletisi ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim