Tüm yurtta olduğu gibi Kaş İlçesi’nde de18 Eylül Pazartesi günü 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı başlayacak. Kaş İlçesi’nde yaklşaık olarak 9 bin 375 öğrenci ders başı yapacak.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre Kaş’ta Okul Kurum Sayısı 62, Derslik Sayısı 580 , Öğrenci sayısı , 9 bin 375 Öğretmen sayısı ise  831 Derslik Başına Düşen Öğrenci İlkokul + Ortaokul 16, Genel Ortaöğretim 24, Mesleki ve Teknik 14 öğrenci olarak belirtilmekte.

KAŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ATILGAN ; “ ÖĞRENCİLERİMİZ SAĞLAYACAĞIMIZ İMKANLAR İLE, DEVLETİMİZİN BÜYÜYEN GÜCÜNÜ VE MİLLETİMİZİN GÜCÜNÜ DAHA OKULA BAŞLADIKLARI İLK GÜNDE HİSSEDECEKLER

      Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan 2017-2018 öğretim yılının başlaması dolayısı ile açıklamada dulundu. Atılgan yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “ Kaşta özellikle Fen lisemizde ve İsmet Köroğlu Anadolu Lisemize atanan bu okullarımıza yerleşen öğrencilerimizin istekli olanların  tamamına yurtlarımızda barınma imkanı sağladık.Hepsini barındırabiliyoruz. Diğer ilçelerde yaşanan barınma problemleri olmuyor.Temel eğitim dediğimiz , ilkokul, ortaokul öğrencilerimizin devletimizin sağladığı imkanlarla taşımalı  eğitim yoluyla 4 bin civarında öğrencimizin taşımasını planladık.18 Eylül Pazartesi günü sabah itibari ile bütün öğrencilerimiz evlerinden alınacak, öğlen yemekleri yine devletimizin imkanlarıyla verilecek ve akşam üzeride çok kıymetli velilerimize öğrencilerimiz sağlıklı , sıhhatli bir şekilde teslim edilecek.Bu şekilde planladık.

Liselerimiz ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Taşıma ve yemek işlemleri ile ilgili olarak ihalelerimizi yaptık.Okulların açıldığı günden itibaren bu hizmetler öğrencilerimize verilmeye başlanacak. İlçemizde öğretmen atamalarından dolayı hiçbir okulumuzun hiçbir sınıfımızın dersleri boş geçmeyecek.İlçemize yoğun bir şekilde öğretmen talebi var. İlçemizde ücretli öğretmen çalışmasına yönelik bir ortam oluşmadı. Okullarımızın hepsinin fiziki alt yapıları tamamen yenilendi.

Kaş çok programlı Anadolu lisemizin binasına Kaş bölgesindeki velilerimizin taleplerini karşılayabilmek için Kaş Toroslar Anadolu İmam Hatip Lisemizi açtık. Bu okulumuzda İmam Hatip Programı almak istiyorum diyen velilerimize farklı bir alternatif sunduk.Okulumuzun fiziki şartlarını tamamen iyileştirdik. Çatısından, bahçesine, kapı ve pencerelerine kadar tamamen yeniledik. Bu okulumuzun eğitim ve idareci kadrosu da yenilendi. Bunun dışında bölgemizde özellikle Çavdır, Kalkan ile Ova, Kınık bölgelerinde seracılık ve turizm sektörlerinde göç ile birlikte yoğun bir hareketlilik var. Bütün öğrencilerimizin sınıflarda hiçbir sıkıntı yaşamadan, velilerimize de maddi ve manevi ek bir külfet getirmeden Bakanlığımız tarafından gönderilen ders kitaplarının tamamı pazartesi gününden itibaren öğrencilerimizin masalarına konulacaktır.

Devletimizin büyüyen gücünü ve Milletimizin gücünü öğrencilerimiz daha okula başladıkları ilk günde hissedecekler.Ne kadar büyük bir ülke olduğumuzu bir kez daha hissedeceklerdir. Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm ülkemize , öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum “

KAŞ’TA ÖĞRENCİ SAYISI 9 BİN 375

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre Kaş’ta Okul Kurum Sayısı 62, Derslik Sayısı 580 , Öğrenci sayısı , 9.375 Öğretmen sayısı ise  831 Derslik Başına Düşen Öğrenci İlkokul + Ortaokul 16, Genel Ortaöğretim 24, Mesleki ve Teknik 14 öğrenci olarak belirtilmekte.

2018 YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak.

2017- 2018 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILINDA OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan çalışma takvimine göre 18 Eylül 2017'de başlayacak 2017-2018 eğitim öğretim yılı 8 Haziran 2018’ de sona erecek ve öğrenciler yine yaz tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

BU YILDAN İTİBAREN OKULLARDA TRAFİK ADABI ÖĞRETİLECEK

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017-2018 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarında trafik adabı öğretileceğini belirtti. Bakan Yımaz  "Bu derste sürücülere trafikte sakin, saygılı olunması, diğer sürücülere hoşgörü gösterilmesi gerektiği, böylelikle trafik kazalarının, kavgaların ve diğer olumsuzlukların önlenebileceği anlatılmaktadır." dedi.

Temel eğitim kademelerinde öğrencilerin trafik güvenliği dersi aldıklarını, ayrıca Trafik ve İlk Yardım Haftası´nda öğrendiklerini pekiştirdiklerini belirten Yılmaz, lise öğrencilerinin ise Trafik ve İlk Yardım dersi aldığını, trafikle ilgili sosyal kulüpler bulunduğunu aktardı.

"2017-2018 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarımızın 9. sınıflarında trafik adabı öğretilecek. Derslerde sürücülere trafikte sakin, saygılı olunması, diğer sürücülere hoşgörü gösterilmesi gerektiği, böylelikle trafik kazalarının, kavgaların ve diğer olumsuzlukların önlenebileceği anlatılmaktadır." bilgisini paylaşan Yılmaz, bu derslerdeki konu başlıklarından bazılarının "adab ve trafik, trafikte temel değerler, sorumluluk, yardımlaşma, anlayış, nezaket ve saygı, feragat ve fedakarlık, sabır ve trafik kültüründe birbirini uyarma, trafikte empati ve iletişim, öfke yönetimi, beden dili, hak ihlalleri" olacağını ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim