Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Kaş İlçe finali 2 Eylül Cuma günü saat 14.00’da Kaş Turizm Otelcilik Toplantı Salonunda yapılacak.

Kaş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Göktaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Kadın çiftçilerin tarımdaki yeri ve önemine dikkat çekerek, ’’ Kadınlar bizim baş tacımız. Bu toplumun gelişmesine büyümesine katkıları çok önemli. Unutulmayacak emekleri var. Bizler eğitim ve yayım çalışmalarımızı yürütürken önceliklerimizi kadın çiftçilerimizi düşünerek yapmaya çalışıyoruz. Tüm uygulamaların işletmelerde kadın eliyle yapıldığını biliyoruz. Bu nedenle bilgi ve becerilerin kadınlara aktarılması yoluyla daha bilinir daha doğru bir metotla yapılması için kadın çiftçilere öncelik veriyoruz. Büyükşehir Belediyemizle ile birlikte yaptığımız bu yarışmada esas olan yarışmak ödül hiç önemli değil. Asıl olan buradan edindiklerimizi eşimize, dostumuza, çevremize aktarmak ve tarımsal üretimimize yansıtabilmek. Kadınlarımızın daha nitelikli bir üretim yapmaları için bir algı oluşturmaktır. Yarışmamıza tüm Kaş’lı Vatandaşlarımızı davet ediyorum "dedi.

Yarışmaya katılan Kadın Çiftçi Yarışmacılara Tarım, Hayvancılık ve Gıda konularında 15 soru yöneltilecek. Birinciye Bin 500 TL ödül, İkinciye 750 TL'lik ödül, üçüncüye ise 500 TL ödül verilecek.

 Dereceye giremeyen kadın çiftçilere de 125'er TL mansiyon ödülü verilecek. İl birincisine ise 15.000 TL ödül verilecek






 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim