KAŞ’TA 9 BİN 375 ÖĞRENCİ TATİLE GİRDİ
 
  Antalya'nın Kaş İlçesi’nde 2018–2019 Eğitim ve Öğretim yılı yarıyıl tatili okullarda gerçekleştirilen karne dağıtım törenleri ile başladı. Kaş’ta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 62 Okulda Eğitim gören 9 bin 375 öğrenci ile 831 öğretmen tatile girdi. Kaş ilçesinde protokolün katıldığı  karne töreni Çerçiler Atatürk İlk-Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.
 
Törene Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Okul Müdürü Ali Oflaz, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldılar. Kaymakam Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan örnek sınıflarda öğrenciler ile buluşarak karnelerini takdim ettiler. Kaymakam Ulaş Akhan öğrencilere karnelerini verirken yoğun, yorucu bir eğitim döneminin ardından , tatil süresince spor yapmalarını , kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye etti. Tören daha sonra okul bahçesinde gerçekleştirilen en fazla kitap okuyan öğrenci ve yelken yarışmasında birinci olan öğrenci’ye ödüllerinin verilmesi ve ardından gerçekleştirilen müzik dinletisi ile sona erdi.
 
Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan 2018–2019 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk bölümü ve tatil dönemi ile ilgili olarak öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulundu. Atılgan açıklamasında “ 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi, bugün öğrencilerimizin ara karnelerini almaları ile sona erdi. Öğrencilerimiz iki haftalık tatile girecekler. Öğretmenlerimiz tatil ödevi vermediler. Öğrencilerimiz tatilin tadını çıkarsınlar. Bol, bol dinlenip, kitap okusunlar. Spor faaliyetlerine katılsınlar. Velilerden ricam, öğrencilerimizin tatil boyunca en tehlikeli alışkanlıklar olan televizyon ve  telefonlardan uzak kalmalarını sağlasınlar. Ailelerimize öğrencilerimiz ile  vakit geçirmeleri, Ailece kitap okumaları, sinema ve tiyatro gibi kültürel-sanatsal etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci dönemine öğrencilerimizin dinlenmiş olarak dönmelerini temenni ediyorum  ” Dedi
 
Kaş Merkez Ortaokulu’nda da yarıyıl tatili dolayısı ile bir tören düzenlendi. Karne törenine öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. Sınıflarda karne alan öğrencilere velilerde eşlik ettiler. Öğrencilerin öğretmenlerinin elinden karnelerini alırken mutlu ve heyecanlı oldukları görüldü. Daha sonra okul bahçesinde yapılan tören de ise başarılı öğrencilere Okul Müdürü Yusuf Alagöz tarafından iftihar ve başarı belgeleri verildi. Başarılı öğrenciler törenin ardından öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
 
İKİNCİ DÖNEM 4 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK
Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi 4 Şubat Pazartesi günü başlayıp, 14 Haziran Cuma günü sona erecek. 2019–2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

 
Editör: TE Bilisim