Antalya’nın Kaş İlçesinde öğrenciler 9 ay süren eğitim ve öğrenim yılını tamamladılar. Öğrenciler tatile girmenin ve karnelerini almanın sevinci yaşandı.
İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan Kalkan ilkokulu – ortaokulun da öğrencilere karnelerini, onur ve teşekkür belgelerini verdiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan 2015-2016 Eğitim Öğretim yılının tamamlanması dolayısı ile yaptığı açıklamada; “   Eğitim ve öğrenim yılını başarılı bir şekilde tamamladık. Kalkan ilkokulu - ortaokulumuzda karne heyecanını hep beraber yaşadık. 2015-2016 Eğitim ve öğretim yılında emek, gayet gösteren tüm yönetici, öğretmenlerimiz, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimize iyi tatiller dilerim “ dedi.

Kaş Merkez İlk ve Ortaokul’unda düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı sene sonu kapanış programında ise öğretmen,  öğrenciler ve veliler hazır bulundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilere hitaben bir konuşma yapan okul müdürü Yusuf Alagöz ¸ “ Bugün 2015-2016 Eğitim Öğretim yılımızı tamamladık. Öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz bir yıl boyunca çalıştılar. Öğrencilerimizin bir kısmı sevinirken, bir kısmı üzülüyor. Ancak sizlerden öncelikle isteğimiz şu. Karnenizin sağ tarafına bakın. Sol taraf her zaman başarılabilir, bir şekilde değiştirilebilir. Sağ tarafında davranışlar var. Davranışlarına göre notlar var burada ve bizim için karnenin sağ tarafı daha önemli. Üç aylık uzun bir tatil döneminde kitap okuyun. Biz kitap okumayan bir toplumuz ve okumadığımız için kaybediyoruz. “ dedi.

Kaş Merkez İlk ve Ortaokul Okul Birincisi Damla Arıtürk yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “ Bugün 8 yıllık eğitim sürecimizi tamamlıyoruz. Büyük çabalar, zorlu sınavlar ile dolu bir dönemi geride bırakıyoruz. Kısacası artık veda ediyoruz. Hayata doğru ilk adımlarımızı atıyoruz. Ama yalnız değiliz. Biliyoruz ki, sekiz yıl birlikte olduğumuz dostlarımız var yanımızda. Biliyoruz ki, her zaman birbirimize destek olacağız. Seneler geçse de, her zaman görüşeceğiz. Üzüntümüzü sevincimizi paylaşacağız. Öğretmenlerimiz sekiz yıl boyunca bizleri durmak bilmeden eğittiler. Her anlamda bizi hayata hazırlamaya çalıştılar. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizim için bir öğretmenden çok daha fazlası oldular “

Konuşmaların ardından 5’inci sınıflar birincisi Zeynep Berrin Ayas, 6’ıncı sınıflar birincisi Sena Ayas, 7’inci sınıflar birincisi Dilay Türesoy, 8’inci sınıflar ve okul  birincisi Damla Arıtürk , Okul İkincisi Gözde Karaca ve Okul Üçüncüsü İrem Örnek’e  onur ve teşekkür  belgeleri Okul Müdürü Yusuf Alagöz tarafından verildi.
 
İş Bankası her yıl olduğu gibi, bu yıl da tüm yurtta karnesini getiren tüm öğrencilere kitap hediye edecek.

OKULLAR 19 EYLÜL’DE AÇILACAK

MEB, gelecek yılın çalışma takvimini hazırladı. Buna göre 2016-2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül 2016’da başlayacak, 9 Haziran 2017 Cuma sona erecek.
Genelgede, MEB’e bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacağının, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelge ile belirlendiği hatırlatıldı.
Buna göre, 2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.





     


       
 
 
Editör: TE Bilisim