Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, eğitimci bilimci, araştırmacı yazar Dr. Özgür Bolat tarafından bir konferans verildi.  Kaş Kaymakamlığı, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde, Kalkan İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nida Tüfekçi tarafından düzenlenen konferans, Kaş’a bağlı Kalkan Mahallesi’ndeki Turan Erdoğan Yılmaz Toplantı Salonu’nda yapıldı. Konferansı, aralarında İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, şube müdürleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları, öğretmenler, veliler, öğrencilerden oluşan yaklaşık 500 kişi izledi. Dr. Özgür Bolat, konferansına çeşitli sorular sorarak başladı. Bu sorulara yanıtlar aradı. Bolat; başarılı ve mutlu çocuğa giden adımlardan bahsetti.  Her başarı mutluluk getirir mi? Çocuklarımız övgüye boğmak neden onlara zarar verir?  Ödül ve ceza yerine kullanılacak  yöntemler nelerdir ?  Rekabetin motivasyona etkisi olumlu mudur? Çocuklarımızda sorumluluk duygusu nasıl gelişir ? Hangi anne, babanın davranışları mutlu ve başarılı çocuğun önünü açar? Gerçek sevgi nedir ? Çocuklarımız gerçekten nasıl sevilir ? sorularını sordu. Mutlu ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir konusunu katılımcılarla paylaştı. Başarı modelini ve yöntemlerini somut örneklemelerle anlattı. Katılımcılara sorular sordu.

 Araştırmacı Yazar  Bolat yaptığı konuşmada” Dış odaklı anneler ve babalar dış odaklı çocuklar yetiştirir. İç odaklı  anne ve babalar, çocuğa mutluluk tarafından bakarlar. Ödülde, cezada aynı şeydir. Her başarı mutluluk getirmez.  Çocukları övgüye boğmak, ileride onların birey olmasını engelleyen faktörlerden birisi olur. Çocuktan çok şey almayın. Vermesenizde olur. Çocuk kendi akışında büyüyerek gerçek birey olmalı. Sevgiyi yapay ve gerçek sevgi olarak ikiye ayırabiliriz. Lütfen çocuk başarı belgesi aldı diye sevmeyin. Bu bir yapay sevgidir “dedi.

   Konferansın sonunda, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ve Kalkan İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nida Tüfekçi, Özgür Bolat’a bir plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.
  
 
Editör: TE Bilisim