Kaş İlçesi'nde, Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu'nun girişimiyle 'Müzik Köyü' kurulması için çalışma başlatıldı.
 Antalya’nın Kaş İlçesi’nde eğitim öğretim yapan Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müzik Öğretmeni  olan çura ve bağlama sanatçısı Emre Dayıoğlu’nun hayali olan “Müzik Köyü Projesi”, Kaş İlçesi’nde kuruluyor. Müzik Köyü Projesi tanıtım toplantısı, köyün kurulması planlanan Kalkan Mahallesi Ulugöl Mevkii’ndeki, 20 yıldır kullanılmayan eski Ulugöl İlkokulu Binası’nda yapıldı.
   Tanıtım toplantısına Kaş Baymakamı Bilgihan Bayar, Belediye Başkan Vekili Ahmet Akdeniz, Emniyet Müdürü Murat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin, Kalkan Restaurantçılar Derneği Başkanı Mustafa Akdeniz,  yerel çura sanatçıları Ali Ulutaş ve Osman Kırca, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
  Tanıtım toplantısında Müzik Köyü Projesi hakkında bilgi veren Öğretmen Emre Dayıoğlu yaptığı konuşmada” Proje ile, eski Ulugöl İlkokulu ve öğretmen lojmanını restore edeceğiz. Çevresine küçük sınıflar ekleyeceğiz. Eski lojmanı misafirhane olarak düzenleyeceğiz. Bir kayıt stüdyosu, bireysel ve toplu çalgı derslerinin verileceği müzik odaları kurulacak. Yerel sanatçılar kurulacak müzik köyüne gelerek, olanakları olmayan çocuklara, gençlere cura, sipsi, kaval, zurna, üç telli, dört telli, kabak kemane, ıklığ ve delbek gibi çalgıları, usta çırak ilişkileri içinde öğretecekler. Çalgı yapımcıları yerel çalgı üretimi yapacaklar. Yerel sanatçılar, bu köye gelerek yerli ve yabancı turistlere konserler düzenleyecek. İsteyen yabancı turistlere yerel çalgıları çalmayı öğreteceğiz. Bu projeyi gerçekleştirebilmek için sizlerin maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var dedi.
   Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar ise yaptığı konuşmada”Bu proje, yerel, bölgesel ve Anadolu kültürünü yaşatma ve geleceğe taşıma projesi. Gerçekten heyecanlı bir proje. Öğretmenimiz Emre dayıoğlu’nun ilçe ilçe, il il dolaşarak ortaya çıkardığı halk müziğinin yerel sanatçıları burada kendini gösterecek. Derlediği yerel müzikler, yerel sanatçılar  burada hayat bulacak, köy çocukları ile buluşacak. Buradan yeni sanatçılar yetişecek. Kaş’ı, ulusal ve uluslar arası alanda tanıtacak bir proje. Bu projeye hep birlikte destek vereceğiz. Hep birlikte elimizi taşın altına koyarak, maddi ve manevi destek vererek, müzik köyünü hep birlikte kuracağız” dedi.
  Sivil toplum kuruluşları da, projeye destek vereceklerini belirttiler.
  
 
Editör: TE Bilisim