Antalya’nın Kaş İlçesinde öğrenciler karne sevinci yaşadılar. Kaş merkezi ve mahallelerdeki 62 okulda eğitim gören 9 bin 375 öğrenci tatile başladılar.Öğrenciler okullarda düzenlen törenler ile karnelerini aldılar. Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar İle İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan Kınık Mahallesindeki Kınık Yurdusev Ulus İlkokulu-Ortaokul, Kınık Merkez İlkokulu-Ortaokul ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen karne törenlerine katılarak öğrencilere karnelerini ve başarı belgeleri ile hediyelerini verdiler.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar Öğrencilere tatillerinde dinlenmek için bol bol vakitleri olduğunu, bu süreyi iyi değerlendirerek gezip oynamalarını arkadaşları ile vakit geçirmelerini ama bol bol da kitap okumaları tavsiyelerinde bulundu. Ayrıca tüm öğretmenlere ve öğrencilere bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar adına teşekkürlerini iletti.

Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ise tüm öğrencileri gösterdikleri gayret ve başarıdan dolayı kutladı.Atılgan Öğrencilere tatil süresince dinlenerek ve kitap okuyarak zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ederek şunları söyledi; “  2016 2017 Eğitim ve Öğretim yılı Öğrencilerimiz açısından güzel bir yıl oldu.Öğrencilerimiz sağlık ve sıhhat içerisinde, bilgi edinimlerinin yanında ahlaki ve manevi milli değerleri öğrenmiş oldu.Okudukça bilgilendikçe beynimiz gelişecek, yorum kabiliyetimiz artacak ve ufkumuz genişleyecek. Öğrencilerimize tavsiyemiz bu yönde. Bizlerde Kaş’taki ve Türkiye’deki tüm Öğretmenler olarak bir sonraki yıl için hazırlıklara başlayacağız. Tüm Öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz “

    Kaş’lı öğrencilerinde  karne heyecanı ve sevinçleri vardı. Öğrenciler sınıflarında öğretmenlerinden karnelerini alırken kendilerine anne ve babaları da eşlik ederek, mutluluklarına ortak oldular. Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler Sınıflarda renkli görüntüler oluşturdular.Öğretmenlerine karnelerini aldıktan sonra emeklerinden dolayı teşekkür eden ve hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler,karnelerini aldıktan sonra okul bahçelerinde sınıf arkadaşları ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Türkiye genelinde ise  2016-2017 eğitim-öğretim yılı Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini aldılar. Öğrenciler ve 1 milyon 21 bin 578 öğretmen için yaz tatili başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca 30 Haziran’da yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz arasında liselere tercihler alınacak. Ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 30 Haziran-13 Temmuz’da yapılacak. Liselere yerleştirme sonuçları ise 11 Ağustos’ta ilan edilecek. Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Öte yandan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma günü yarı yıl sona erecek. Yarı yıl tatili 22 Ocak-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.
 






Editör: TE Bilisim