Antalya’nın Kaş İlçesinde her yıl Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Trafik Haftası kutlama etkinliği kapsamında İlçe Emniyet müdürlüğü tarafından Merkez Anaokulu öğrencilerine uygulamalı ve görsel trafik eğitimi verildi. “ Bu günün küçükleri, yarının umutları ” temasıyla hazırlanan programda trafik haftasının önemi anlatıldı. İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan,  İlçe Emniyet Müdürlüğü Personelleri, İlçe Jandarma Trafik Personelleri öğrencilere bilgiler aktardılar.

İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin etkinlikte öğrencilere trafik haftasının önemini anlatan bir konuşma yaptı ve şunları söyledi; “ Etkinliğin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.  Ülkemizde nüfus artışı ile birlikte, trafiğe çıkan araç ve sürücü sayısındaki artış, meydana gelen trafik kazalarında çok hızlı bir yükselişi meydana getirmiştir. Karayolu trafik yönetmeliğinin 170’inci maddesinde trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü  “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”  bunu takip eden hafta ise “ Karayolu Trafik Haftası “ olarak değerlendirilmektedir. Trafiğin yoğun olarak yaşandığı ülkemizde kaçınılmaz olarak kazalar meydana gelmekte, bu kazalar neticesinde çok sayıda insan hayatını kaybetmekte, sakat kalmakta ve yaralanmakta aynı zamanda bu durum ekonomiye de büyük zararlar vermektedir. Trafik kazalarının önlenmesinde en önemli unsur vatandaşlarımızın çocukluktan başlayan bir eğitimle trafik bilincine sahip bireyler olarak yetişmesidir. Trafik canavarı olmayalım. Yarının sürücüleri olan çocuklarımıza doğru örnek olalım. Trafik kazalarına, uykusuz yorgun araç kullanmak, alkollü araç kullanmak, seyir halinde emniyet kemeri takmamak gibi trafik kural ihlallerinin neden olduğunu hatırlayalım. İlçemizde 2015 yılında maalesef  2 ölümlü trafik kazası, 34 adet yaralanmalı trafik kazası, 22 maddi hasarlı kaza olmak üzere, 58 kaza meydana gelmiş, bu kazalarda 14 vatandaşımız yaralanmıştır. Trafik güvenliğinin sağlanması sadece trafik görevlilerinin denetim faaliyetleri ile mümkün değildir. Bu toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla trafik haftası süresince farklı etkinlikler yapılmaktadır. Bu nedenle bu yıl 7- 15 Mayıs tarihlerinde yapılacak etkinlikler ” Sevdiklerinden hızla uzaklaşmayın”  sloganıyla yürütülecektir. Tüm halkımıza kazasız sağlıklı günler diliyorum”

Etkinlik öğrenciler için okul bahçesinde hazırlanan parkurlarda trafik ışık ve işaretleri, yaya geçiş noktalarının tanıtımı ile araç sevk ve idaresine yönelik bilgilerin uygulamalı eğitimi ile ve sonrasın da broşür bayrak dağıtımı ve çikolata ikramı ile sona erdi.






 
 
 
Editör: TE Bilisim