Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz kuran kursları 20 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Okulların kapanması ile birlikte karnelerini alıp yaz tatiline başlayan öğrenciler için Kaş İlçe Müftülüğü tarafından Kaş İlçe Merkezinde bulunan 3 camide yaz kuran kursları düzenlenecek.

Üç dönem şeklinde düzenlenecek kurslar için 13 Haziran’da başlayan ilk dönem kayıtları 26 Haziran’a kadar yapılabilecek. Kurslara her yaş gurubundan öğrencinin yanı sıra yetişkinlerde katılabilecek. Yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları da açılacak. İkinci dönem kayıtları ise 1-14 Ağustos’ta yapılabilecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda, Kaş İlçe Müftülüğü Din görevlileri yaz kuran kurslarına gelecek çocuklara eğlenceli oyunlar ile hem duaları ve İslam dini bilgilerini öğretecekler, hem de ibadetlerini yerine getirirken camileri sevmelerini sağlayacaklar.

 Kuran’ı Kerim kurslarına katılımlar her yıl artış gösteriyor. Öğrenciler Yaz aylarının aşırı sıcaklarına karşın, camilerdeki klimalar sayesinde serin ve rahat bir ortamda kurslara devam edebilecekler.

Kaş İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz kurslara ilişkin yaptığı bilgilendirmede ; “ Her yıl Yaz Kur’an kurslarına artan bir ilginin olmasından büyük mutluluk duymaktayız. Kurslarımız 20 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Kurslar Müftülüğümüze bağlı din görevlilerimiz tarafından verilecek. Haftanın beş günü olmak üzere günde 3 saat kurs verilecek. Vatandaşlarımızdan çocuklarının dini bilgileri almaları konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu bilgileri belli yaşta ve dönemde alamayan çocukların ileriki yıllarda öğrenimleri daha zor hale gelecektir. Anne ve babaları çocuklarına karşı bu en önemli vazifelerini yerine getirmeleri hususunda duyarlı olacaklarına inanıyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilisim