Kaş İlçesi’nde İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an kursları başladı. Kaş İlçe merkezindeki 3  Camide  ve mahallelerindeki  Camilerde öğrencilere eğitim verilecek. Okulların kapanmasıyla birlikte kurslara çok yoğun talep oldu ve Camiler öğrenciler ile doldu.

 Her yıl olduğu gibi bu yılda Kaş Müftülüğü Din görevlileri Yaz Kur’an kurslarına gelen öğrencilere eğlenceli oyunlar ile hem duaları hem de İslam Dininin temel prensiplerini öğretiyorlar . Bu şekilde verilen eğitim sayesinde öğrencilerin Camileri sevmeleri sağlanıyor. Öğrencilerin sıkılmadan kursa devamlılıklarının sağlanması için klimalı Camilerde ve rahat bir ortamda eğitim veriliyor. Öğrencilere Kaş Süleyman Çavuş Camii’nde Din Görevlileri  Çetin Canbey, Hüsamettin Avcı, Merkez Yeni Camide Din Görevlileri  Yahya Yıldız, Muhammet Kavlak, Yeni Cami Kur’an kursunda kız öğrencilere Fatma Tüzer tarafından  Kaş Merkez Cami’inde  Din Görevlileri  Eyüp Göl ve Mecid Sağlam tarafından eğitim veriliyor.

 Kaş  İlçe Müftüsü Fethullah Yavuz Yaz Kur’an kurslarının başlaması ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “  Yaz Kur’an kurslarına ilginin büyük olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Kurslarımız 20 Haziran ile 26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kursları ilçe müftülüğümüze bağlı Din görevlilerimiz verecekler. Haftanın  5 günü olmak üzere günde 3 saat kurs verilecek. Vatandaşlarımızdan çocuklarının dini bilgilerini en uygun zamanda ve yaşta öğrenebilmeleri için yaz kurslarına gereken önemi vermelerini bu iş üzerinde hassasiyet ile durmalarını istiyoruz “
 




 
 
Editör: TE Bilisim