Kaş İlçesi'nde 30 Mayıs- 5 Haziran tarihleri arasında bu yıl ilk defa Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği 30 Mayıs Pazartesi günü başlıyor 

  Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, ortaklaşa olarak 1. Likya –Kaş Çocuk Kitap Şenliği düzenlenecek. Bu yıl iki düzenlenecek olan şenlik, 30 Mayıs Pazartesi günü  Kaş Yat Limanı’ndaki şenlik çadırında başlayacak.Şenlik, 5 Haziran Pazar günü sona erecek.

    Şenlik süresince, yazarlarla imza günleri, söyleşiler ve tiyatro günleri düzenlenecek. Şenlikte, Kaş’taki çeşitli okullarda eğitim öğretim gören öğrencilere, 10 bin lira karşılığında kitap para dağıtılacak. Öğrenciler, bu kitap para ile istedikleri bir kitabı satın alabilecek. Şenliğe katılan tüm öğrencilere birer kumbara dağıtılacak. Bu kumbaralar ile, öğrencilere tutumlu olma alışkanlığı kazandırılacak. Biriktirdikleri para ile kitap almaları ve kitap okuma alışkanlığı kazandırılması sağlanacak. Şenlikte, 31 Mayıs Salı günü yazar Sinan Yağmur, 3 Haziran Cuma günü Yavuz Bahadırlıoğlu imza günü ve söyleşi düzenlenecek. Üç öğrenciye kütüphane ödülünün verileceği Likya konulu kompozisyon yarışması düzenlenecek.

   Türkçe dersinde başarılı üç öğrenciye, Değerler Eğitimi Ajandası, beden eğitimi dersinde başarılı üç öğrenciye futbol topu ödülü verilecek. Ankara Kelebek Tiyatrosu, şenlik boyunca öğrencilere gösteriler sunacak.

   Şenlikle ilgili olarak Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan yaptığı konuşmada”Şenliğin amacı, özellikle öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Kitap edinmeyi, kitap satın alarak okumayı bir yaşam biçimi haline getirmek. Özellikle vatandaşlarımızın çocukları ile birlikte, etkinliklere katılmasını, çocukları ile birlikte kitapla buluşmaya bekliyoruz” dedi.  

 Kaş İlçesi'nde 30 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Likya- Kaş Çocuk Kitap Şenliği için hazırlıklar, Kaş Yat Limanı’nda tüm hızıyla devam ediyor. Yat Limanı’nda kitap şenliği için kapalı platform oluşturuluyor. Tezgahlar, standlar kuruluyor. 


 
  
 
Editör: TE Bilisim